Je vervoer

Bespaar energie op weg naar je werk, de supermarkt of het bos. Pak eens wat vaker de fiets, ga lopend of kijk of elektrisch rijden voor jou een optie is.

Laadpalen

Wil je graag elektrisch rijden, maar heb je geen eigen oprit waar je de auto kunt opladen? Dan kun je een aanvraag indienen voor een laadpaal in de buurt op de website www.openbaarladen.nl. De laadpaal is voor algemeen gebruik, dus ook buurtbewoners en bezoekers kunnen er gebruik van maken. De gemeente bepaalt waar de laadpaal wordt geplaatst. Het aanvragen is gratis, je betaalt zelf voor de elektriciteit.

Fiets op 1!

Assen zet de fiets op 1. Want zeker in de stad is de fiets een milieuvriendelijke en gezonde manier van vervoer. De komende periode gaan we verschillende fietsroutes verbeteren. Zo komen er nieuwe fietspaden en fietsstroken aan de Nobellaan, Witterstraat en Beilerstraat. De Molenstraat wordt misschien een fietsstraat en ook een aantal oversteekplaatsen wordt veiliger gemaakt. Daarnaast leggen we, in samenwerking met de Provincies Groningen en Drenthe en de gemeenten Tynaarlo en Groningen, een doorfietsroute aan tussen Groningen en Assen. Zo wordt het nog makkelijker om de fiets te pakken!