Karin Poelstra genomineerd voor Buurtsportcoach van het jaar

28 oktober 2022
Voorpagina
Karin Poelstra Assen Sportstad.JPG

Buurtsportcoach Karin Poelstra uit Assen heeft zich de afgelopen jaren vol overgave ingezet om inclusief sporten en bewegen op de kaart te zetten. Dat is landelijk niet onopgemerkt gebleven. ‘Wij Buurtsportcoaches’, het landelijke netwerk voor alle sport- en beweegprofessionals, heeft haar genomineerd voor de stimuleringsprijs ‘Buurtsportcoach van het jaar 2022’.

Vrij&Tijd en een inclusieve TT-run

Zelf vindt Karin het project Vrij&Tijd een mooi voorbeeld van inclusief sporten en bewegen. ”Hiermee heb ik ervoor gezorgd dat mensen met een licht verstandelijke beperking nu twee keer per maand een sport/beweegactiviteit hebben en dat er vriendschappen zijn ontstaan. Inmiddels zijn er ook al mensen doorgestroomd naar lidmaatschap bij een reguliere vereniging.” Daarnaast heeft Karin zich ingezet voor een inclusieve TT-run. “Voorheen kon men alleen hardlopend meedoen aan de TT-run. Door samenwerking met de organisatie ben ik er in geslaagd deze run inclusief te maken. Iedereen wil immers wel over de baan. Mensen kunnen nu op eigen niveau en snelheid deelnemen, bijvoorbeeld met rollator, wandelend, hardlopend of in de handbike.”

Buurtsportcoaches kunnen stemmen!

Collega Buurtsportcoaches kunnen vanaf 24 oktober stemmen op hun favoriet. Speciaal hiervoor is een video gemaakt waarin Karin uitlegt wat haar werk zo bijzonder maakt. De video staat op YouTube. Zoek op ‘Karin Poelstra’. De winnende buurtsportcoach wordt op maandag 7 november bekend gemaakt. De winnaar wint een geldbedrag van 1.500 euro, te besteden aan opleiding of persoonlijke ontwikkeling, en een sportpakket. Meer informatie over deze verkiezing leest u op www.wijbuurtsportcoaches.nl.