Kindcentrum De Heksenketel beschilderen doeken voor het EK Wielrennen

11 september 2023
Voorpagina

Op het gras naast Kindcentrum De Heksenketel liggen zo’n vijf linnen doeken waar met dunne lijnen wielrenfietsen zijn ingetekend. “Juf Poldy, mag ik blauw?” “Zoek maar een plekje aan de bovenkant van het doek. Daar komt donkerblauw.” Op het grasveld staan potjes met allerlei kleuren verf met kwasten erin, waaruit kinderen van groepen drie tot en met zes kunnen kiezen. Poldy Koot, een van de twee kunstdocenten heeft de kinderen in de klas net uitleg gegeven. “Dit jaar is het van Gogh jaar. Op zijn kenmerkende manier kleuren de kinderen met streepjes de doeken in. Het gras met groen onderaan, de weg met geel, de lucht lichtblauw en donkerblauw en de fietsen zwart.” De doeken komen tijdens het EK Wielrennen op 24 september langs het parcours in Assen te hangen.

Doeken langs het wielrenparcours

Tijdens het EK Wielrennen starten de mannen profs op zondag 24 september in Assen. De wielrenners zullen langs de beschilderde doeken spurten, want de doeken komen aankomend weekend over zo’n vijftig meter langs het parcours te hangen. Op het talud van de Balkenweg aan de kant van de Sterrenbuurt in Kloosterveen kunt u ze straks zien. Voor de kinderen een dankbare klus. Want bezig zijn met kunst is veel meer dan alleen tekenen of schilderen, volgens kunstdocent Annemieke Vaartjes-Bron. “Kinderen leren ook samen te werken, elkaar te corrigeren, te durven en door te zetten. Op een andere manier haken we vaak bij onderwerpen aan die bijvoorbeeld bij wereldoriëntatie aan bod komen. En ze leren niet alleen met respect met verf en iemands werk om te gaan, maar ook dus over de schilder Vincent van Gogh en het EK Wielrennen.”

EK Wielrennen in Drenthe

De Europese kampioenschappen wielrennen 2023 vinden dit jaar plaats in de provincie Drenthe, van 20 tot en met 24 september. Er zijn verschillende wedstrijden die starten vanuit wisselende plaatsen zoals Emmen, Hoogeveen, Coevorden en Assen. Zondag 24 september starten de mannen profs om 12.00 uur op de Brink. De wedstrijd gaat over 199,8 kilometer en eindigt op de Col du VAM. Voor informatie kijkt u op ekwielrennen2023.nl.