Kinderboerderij De Hofstede

Aan de rand van het Asserbos, aan Bosrand 1 staat Kinderboerderij De Hofstede.
Deze is geopend op 12 mei 1982 en is genoemd naar de grondlegger van het Asserbos, Wolter Hendrik Hofstede. De kinderboerderij is eigendom van de gemeente en al sinds jaar en dag een begrip in Assen.

Openingstijden

De kinderboerderij is openbaar toegankelijk voor publiek en dagelijks geopend van:

  • 09.00 tot 12.00 uur
  • 13.30 tot 17.00 uur
  • Op 25, 26  december en 1 januari is de kinderboerderij gesloten.


Wat is er allemaal te zien?

Dierenweides, een vogeleiland, een speeltuintje en een mooi aangelegd park rondom de nieuwe vijver. Er is volop gelegenheid om dichtbij de dieren te komen. In de knuffelweide kun je verschillende landbouwhuisdieren aaien, zoals geiten, varkens en een ezel. In de knuffelhoek van de boerderij vind je de cavia’s en konijnen.

Het hele jaar door worden diverse gezinsactiviteiten georganiseerd, waaronder het terugkerende succesvolle Zomerfeest op de tweede zondag van juni.
De activiteiten kun je lezen op de jaarkalender van natuur- en milieu educatie.


Een bezoek aan de kinderboerderij is uit te breiden met een wandeling. Een klein rondje rondom de nieuwe vijver of een iets langere route door het Asserbos.
De kinderboerderij is het start- en eindpunt van vier natuurpaden in het Asserbos.

Daarnaast is er voor de allerjongste kinderen (leeftijd 3 t/m 7 jaar) een kaboutertocht. Deze beschreven route gaat langs de kabouters die her en der op het terrein van de kinderboerderij hangen. Haal de route op bij de kinderboerderij (zolang de voorraad strekt) of print het document vooraf uit.

Meer informatie over kinderboerderijen vind je op  www.kinderboerderijen.nl