Kloosterveste

De gemeente Assen werkt samen met projectontwikkelaars en bouwbedrijven aan de invulling van de Kloosterveste. Hieruit gaat een heel divers woningaanbod ontstaan. Er zit dus voor iedereen wat tussen. Kloosterveen bloeit!

Waarom een woning in de Kloosterveste?

In Kloosterveste vormen groene singels, smalle grachtjes en een bijzondere bouwstijl van verschillende straatjes en pandjes het sfeervolle hart van de wijk Kloosterveen. De invulling met diverse voorzieningen, zoals een verscheidenheid aan winkels, een wijkcentrum en basisscholen. Een groot aantal woningen zorgen voor een volwaardig en levendig centrumgebied.

Dit filmpje geeft u een goed beeld van de Kloosterveste

Is het uw wens om zelf uw woning te bouwen, maar wel dichtbij alle gemakken zoals een winkelcentrum en scholen? En waar je zo de snelweg oprijdt richting Zwolle of Groningen? In Kloosterveste kan het. Op de 18 kavels* die de gemeente uitgeeft, is ruimte voor stoere, forse woningen bestaande uit 2 verdiepingen met een kap. Liever nog meer ruimte? Ook 3 verdiepingen is mogelijk met een plat dak. Wonen in Kloosterveste is bijzonder, want het is nieuwbouw met een knipoog naar het verleden. Neem een kijkje en laat u inspireren om op deze plek uw droomhuis te bouwen!

*UPDATE 6 september 2017: Alle kavels zijn in reservering/onder optie. Contact ons om op de wachtlijst te komen.

Via de app nieuwbouw in Assen ziet u een kaart van Assen met alle bouwprojecten. Hierop is precies te zien waar welke kavels beschikbaar zijn, welke oppervlakte ze hebben, hoeveel ze kosten, enzovoorts. Het betreft zowel kavels voor particuliere woningbouw als woon/werkkavels. Ook staan alle nieuwbouwwoningen erop vermeld.

Bekijk de brochure:
PDFBrochure Kloosterveste (pdf - 2,5MB)

Bestemmingsplannen:
Bestemmingsplan Zuidergracht Zuiderkade
Let op! U komt via deze link bij de zoekfunctie. Vul hier 'Zuidergracht' in om bij het bestemmingsplan te komen.

  • Aedificat Vastgoed gaat 19 woningen ontwikkelen aan de noordzijde van de Kloosterveste. De woningen zijn duurzaam en energiezuinig. Voor meer informatie neem contact op met Lamberink Makelaars en Adviseurs
  • Projectontwikkelaar Cheops bouwt tegen de binnenrand  van de Kloosterveste een nieuwbouwcomplex. Er komen diverse appartementen voorzien van een royale buitenruimte, variërend van een groot balkon tot een besloten dakterras. Voor meer informatie neem contact op met Oosting makelaars
  • Stichting Seniorenbouw Noord-Nederland (CPO) bouwt aan de Traverse in de Kloosterveste 14 levensfasebestendige koopwoningen. Elke woning heeft een compleet woonprogramma op de begane grond. Meer informatie over de koopwoningen.
  • J & R planontwikkeling bouwt 18 kadewoningen in het zuiden van de Kloosterveste. Voor meer informatie neem contact op met J & R planontwikkeling
  • Bouwbedrijf Plegt-Vos bouwt 20 woningen en appartementen in de Kloosterveste. Voor meer informatie neem contact op met Oosting makelaars
  • Roosdom Tijhuis ontwikkelt voor onder andere de startermarkt aantrekkelijke woningen in de Kloosterveste. U kunt kiezen uit verschillende plattegronden tegen geen of geringe meerprijs. Meer informatie over deze woningen.

Bekijk de overzichtskaart nieuwbouwprojecten Kloosterveste (pdf) voor de huizen die reeds gebouwd, in aanbouw, of in ontwikkeling zijn.

Sociale huurwoningen

De gemeente heeft in eigen beheer 30 sociale huurwoningen gebouwd. Samen met Geveke Bouw is een hoogwaardig plan ontwikkeld voor energiezuinige en duurzame huizen. Alle woningen zijn inmiddels verhuurd. Woonscan verzorgt het beheer en de verhuur van de woningen. Meer informatie: verhuur@woonscan.nl of 0522-237100

Vrij sector huurwoningen

  • Bouwbedrijf Roosdom Tijhuis realiseert verschillende huurwoningen in de Kloosterveste. MVGM verhuurt en beheert deze woningen. Er is veel mogelijk.
  • Zorginstelling Vanboeijen laat 50 wooneenheden bouwen in de Kloosterveste voor mensen met een beperking. Voor meer informatie neem contact op met Vanboeijen

Alle kavels zijn in reservering/onder optie. Wilt u op de wachtlijst komen?  Klik dan op onderstaande link:

 

Kijk op de app nieuwbouw in Assen welke kavels er zijn, welke oppervlakte ze hebben, wat de kosten zijn en meer.

Als u als particulier gaat bouwen in Kloosterveste, komt u in aanmerking voor een gratis energieadvies ter waarde van € 250. Dit bestaat uit een advies over het ontwerp van de woning en begeleiding bij de prijsvorming van aannemer(s) en installateur(s). Hiermee kunt u een flinke stap voorwaarts maken naar een energie neutrale woning, zowel in ontwerp als in gebruik. Denk bijvoorbeeld aan een goede isolatie, het opwekken van eigen energie en een goede zon-oriëntatie van uw huis. Dat is nog prettiger wonen en kan een behoorlijke besparing opleveren van uw energierekening!

impressie nieuwbouwwoning Kloosterveen impressie nieuwbouwwoning Kloosterveen

Heeft u nog vragen over de beschikbare bouwkavels in Kloosterveste? Wij vernemen het graag via kloosterveste@assen.nl of via telefoon 14 0592.

Informatiecentrum

Om u te informeren over de ontwikkelingen in de Kloosterveste, is een informatiecentrum ingericht. U kunt er de maquette bekijken en met makelaars en medewerkers van de gemeente in gesprek gaan over de mogelijkheden.
 
  • Waar: Rondgang 66, Kloosterveste
  • Open: donderdag 30 november van 18.30 tot 20.00 uur
Meer informatie: kloosterveste@assen.nl