Leerlingen van Kindcentrum de Heksenketel planten bomen op Boomfeestdag

16 november 2023
Voorpagina

Afgelopen woensdag 15 november was het de Nationale Boomfeestdag. Ook in Assen deden we hier aan mee. Leerlingen van groepen vijf en zes van Kindcentrum de Heksenketel hebben struiken en bomen geplant in het Anne Frank Park in de wijk Marsdijk. In dit park is Stichting Anne Frank Park al langere tijd bezig de openbare ruimte meer biodivers te maken. De keus om de Boomfeestdag hier te houden dit jaar was dan ook snel gemaakt. 

“Ik heb een worm! Mag ik die handschoenen houden? Ik heb er al zes geplant.” De kinderen hadden het er maar druk mee afgelopen woensdag. Ze hielpen wethouder Bert Jan ten Oever mee tijdens het planten van twee appelbomen en een kastanje. Bij het insectenhotel, een initiatief van stichting Anne Frank Park, zetten zij vlinderstruiken, brem en vaste planten in de grond zoals klimop. Wethouder Ten Oever: “We willen wijken groener en biodiverser maken. Dat doen we samen met inwoners, scholen en andere organisaties. Zo wordt Assen nog groener en mooier.”

Boomfeestdag

De Boomfeestdag is daar een goed moment voor, omdat we zo ook de jongste generaties betrekken bij een groenere wereld en het belang daarvan. De Nationale Boomfeestdag wordt ieder jaar georganiseerd om kinderen meer inzicht, kennis en begrip voor bomen bij te brengen. De dag vond voor het eerst in april 1957 in Nederland plaats. Er zijn jaarlijks ruim 400 gemeenten die deelnemen aan de Nationale Boomfeestdag. Ieder jaar planten meer dan 100.000 kinderen bomen en struiken.

Stichting Anne Frank Park

Stichting Anne Frank Park bestaat uit een groep inwoners die zich al langere tijd inzet voor het onderhoud van het park in Marsdijk. Ook hebben zij de wens het park meer biodivers te maken. Eerder deze maand plaatsten zij daarom al een insectenhotel, gemaakt door Phusis. De stichting is blij met de bosjes en bomen die er nu bij geplaatst zijn. Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in het park? Volg de stichting op Instagram.