Lever gebruikt (frituur)vet of olie apart in!

Gele kliko

 

Wist u dat van gebruikt frituurvet en restjes bakolie heel eenvoudig biobrandstof gemaakt kan worden? Gooi het daarom niet in de afvalbak, maar lever het apart in. Dan bent u duurzaam bezig!

Spoel vet niet door het toilet

Vet of bakolie verstopt uw afvoer als u het door uw wc spoelt. Het vet komt vervolgens in het riool terecht en dit zorgt voor hoge kosten bij gemeenten en waterschappen. De vetophoping die daardoor in het riool ontstaat kost veel geld om op te ruimen. Help mee dit te voorkomen!

Hoe scheiden en inleveren?

Het is heel eenvoudig. Giet het afgekoelde gebruikte vet of de olie terug in de originele verpakking of een andere afsluitbare plastic fles. Zodra de fles vol is, doet u deze goed afgesloten in de speciale gele kliko bij een van de inzamelpunten. In de gele kliko mag u zowel vloeibaar als vast frituurvet én gebruikte bakolie (bijvoorbeeld restjes olie van het wokken) inleveren.
Tip: zet een afsluitbare fles in uw keukenkastje om restjes afgekoelde olie en vet in te verzamelen.

Feestdagen

De feestdagen staan weer voor de deur en daar horen natuurlijk oliebollen bij! Gaat u ook oliebollen bakken? Lever het gebruikte vet in bij een van de inzamelpunten. 

Waar inleveren?

Het aantal inzamelpunten in de gemeente Assen groeit. Steeds meer scholen, sportclubs en supermarkten doen mee. Ook bij de Milieuwerf kunt u gebruikt frituurvet en olierestjes inleveren. Tik op www.vetrecyclehet.nl uw postcode in en vind snel het dichtstbijzijnde inzamelpunt.

Meer informatie:
www.vetrecyclehet.nl en www.riool.net