We krijgen op dit moment veel vragen binnen of we open zijn in verband met het coronavirus. De actuele situatie is:

  • De balies in het stadhuis zijn alleen op afspraak geopend. Afspraak maken.
  • Heeft u (milde) klachten zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts? Stel uw bezoek dan uit.
  • De avondopenstelling op donderdagavond vervalt.
  • Het Milieupark is open volgens de normale openingstijden, Kom alleen langs als het noodzakelijk is.

Informatie over het coronavirus

Coronavirus: gevolgen voor onze dienstverlening

(Laatst gewijzigd: dinsdag 17 juni 14.30 uur)

De diensteverlening van de gemeente gaat door in deze coronatijd, maar wel in aangepaste vorm. We doen ons best om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Om drukte te voorkomen, werken we alleen op afspraak. U kunt daarvoor bellen met de gemeente via 14 0592.
Op deze pagina vindt u de antwoord op de meest gestelde vagen die we nu binnen krijgen. Houd de pagina in de gaten, want hij wordt regelmatig bijgewerkt.

 

Het stadhuis is open op afspraak. Om een afspraak te maken, kunt u met de gemeente bellen via 14 0592. De avondopenstelling op donderdag vervalt.

  • Kom indien mogelijk alleen. Kom alleen met meer personen als dat noodzakelijk is voor uw afspraak.
  • Kom niet te vroeg. Maximaal vijf minuten voordat uw afspraak gepland staat. Zo vermijdt u zoveel mogelijk contact met andere bezoekers.  
  • Houd 1,5 meter afstand tot onze medewerkers en andere bezoekers.

Heeft u (milde) klachten zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts? Stel uw bezoek dan uit.

De balies ‘Parkeren’ en ‘Bouwen en Wonen’ zijn gesloten
Heeft u dringende vragen? Mail dan naar vergunningen@assen.nl  

Een aantal zaken kunt u digitaal regelen
Daarvoor hoeft u niet langs te komen op het stadhuis. Kijk voor een overzicht op www.assen.nl/digitaalregelen

Ja, de balies van burgerzaken zijn open voor dringende zaken op maandag t/m donderdag van 8.30 tot 17.00 uur en op vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur. U moet hiervoor wel een afspraak maken. Heeft u uw reisdocument niet met spoed nodig? Stel uw bezoek dan uit.

Ook voor het Inwonersplein geldt dat er geen vrije inloop meer is. Als uw vraag dringend is, kunt u  een afspraak maken via het telefoonnummer van de gemeente Assen: 14 0592.
 

Het Milieupark is open volgens de normale openingstijden. We verzoeken u zich aan de oproep te houden om thuis te blijven. Kom daarom alleen als het echt noodzakelijk is. Om te voorkomen dat er te veel mensen tegelijkertijd op het terrein aanwezig zijn, worden er maximaal 10 auto’s toegelaten. Dit kan voor (langere) wachttijden zorgen. Kan uw bezoek aan het Milieupark nog even wachten? Stel het dan uit.

Vanaf 1 juni mogen gemeentelijke gebouwen zoals MFA’s, wijkgebouwen, de kinderboerderij en het Duurzaamheidcentrum weer open als zij zich daarbij aan de regels uit de Noodverordening houden.

Ja, u kunt ons bellen op het algemene nummer: 14 0592. Omdat er minder mensen aan het werk zijn, kan het zijn dat u iets langer moet wachten voordat we de telefoon beantwoorden.

Ja, het afval wordt gewoon opgehaald. De dienstverlening is ongewijzigd.

Alle bijeenkomsten en evenementen met een vergunnings- of meldplicht zijn verboden tot 1 september 2020. 

De weekmarkt op woensdag en zaterdag gaan gewoon door. Wel houden we de richtlijnen van het RIVM aan. Daarnaast heeft de gemeente een aantal extra maatregelen genomen om drukte te voorkomen en ruimte te creeëren op de markt. Lees hier meer

Ja, wij blijven geplande huwelijken en geregistreerd partnerschappen gewoon voltrekken. Daarbij houden we ons aan de richtlijnen van het RIVM. Voor de gratis huwelijken geldt dat er maximaal zes personen toegelaten mogen worden. Bij reguliere huwelijken in de raadzaal van de gemeente Assen laten we maximaal 25 personen toe.

Ja, dat kan. Een geboorteaangifte kunt u digitaal doorgeven. Hiervoor hoeft u niet meer naar het stadhuis. Met het Wilhelminaziekenhuis is afgesproken dat zij bij de geboorteaangifte direct een verklaring van de arts meesturen. Als u vanuit huis aangifte van geboorte doet, moet u een verklaring van de arts meesturen. Dit is geen officieel document, een handtekening van de arts met zijn naam is al voldoende.

 

De spreekuren op het stadhuis gaan niet door, maar de wethouders houden op maandag een telefonisch spreekuur.  Zij zijn hiervoor beschikbaar tussen 9.00 en 10.00 uur. Wanneer u gebruik wilt maken van het spreekuur, dan kunt u op het genoemde tijdstip bellen naar 0592-366572.

Maandag 8 juni is er geen spreekuur.

De raadsvergaderingen gaan door, maar digitaal. U kunt de raadsvergadering live volgen op gemeenteraad.assen.nl

De richtlijnen van het Wmo-vervoer zijn met ingang van 8 juni aangepast. Meer informatie hierover vindt u op:

https://www.publiekvervoer.nl/corona/leerlingenvervoer-vso-met-ingang-van-8-juni-2020

 

 

Vanaf 2 juni gaat de Cityline weer rijden. Er worden wel extra maatregelen genomen. Zo is onder andere het dragen van mondkapjes verplicht. Lees meer informatie op  https://www.publiekvervoer.nl/corona/cityline-assen-rijdt-weer-vanaf-2-juni-2020

Voor WMO, Hulpmiddelen en Jeugd geldt dat inwoners hulp of een (her)indicatie telefonisch kunnen aanvragen, dat blijft door gaan. De keukentafel gesprekken komen te vervallen en zullen telefonisch plaatsvinden.
 

Ja, dat kan. Gezien de huidige omstandigheden wordt er alleen gereden tussen 07.00 en 21.00. Ook het reserveren van ritten is alleen op dit tijdstip mogelijk. Buiten dit tijdstip is er geen vervoer mogelijk en kan er ook geen rit worden gereserveerd. Er gelden wel aangepaste richtlijnen als u gebruik maakt wmo-vervoer. https://www.publiekvervoer.nl/corona/wmo-vervoer-met-ingang-van-8-juni-2020

Kijk voor algemene informatie op https://www.publiekvervoer.nl/corona