Ondersteuning voor en door inwoners

Tijdens deze periode van maatregelen is het extra belangrijk dat we er voor elkaar zijn. Binnen de geldende maatregelen natuurlijk. Op deze pagina vindt u informatie over ondersteuning voor inwoners en initiatieven door inwoners.

Heeft u zelf hulp nodig?

Vaart Welzijn roept mensen in Assen op om contact op te nemen als ze problemen ervaren. Of het nu gaat om boodschappen of een moeilijke gezinssituatie: blijf er niet alleen mee zitten. Het algemene telefoonnummer waarop Vaart Welzijn te bereiken is: 088 - 030 5160 en het algemene e-mailadres is: info@vaartwelzijn.nl

U kunt ook per mail contact opnemen met uw Buurtteam.

Wilt u zelf inwoners helpen?

De gemeente Assen heeft met Vaart Welzijn afgesproken dat zij zoveel mogelijk de coördinatie van vrijwilligersdiensten op zich neemt. Vrijwilligers, mantelzorgers en vrijwilligersorganisaties kunnen contact opnemen met:

Meer weten over vrijwilligerswerk? Kijk ook op www.vipassen.nl Hier kunnen ook initiatieven aangemeld worden om anderen te helpen.

Gratis raamposter om hulp te vragen of aan te bieden!

In Assen is het nu ook mogelijk om via een dubbelzijdige raamposter hulp te vragen of aan te bieden. De poster is een initiatief van de Groningse drukkerij DWCPRINT BV. Via internet is de poster gratis te bestellen. Voor de mensen zonder computer is de poster in Assen af te halen bij de volgende supermarkten: Albert Heijn Kloosterveen, Centrum & Oost, Jumbo Kleuvenstee en Jumbo Nobellaan. Vraag om een poster bij de servicebalie. Plak ‘m voor je raam en biedt via de groene zijde hulp aan of vraag met de rode zijde om hulp. Geef je telefoonnummer weer zodat buurtbewoners met je in contact kunnen komen.

Acties van horeca en winkels

Ondernemers in Assen hebben ook de handen ineengeslagen. Wilt u weten welke acties zij ondernemen? Hier vindt u een overzicht.
www.ditisassen.nl/acties-van-horeca-en-winkels