Meewerkstage Communicatieafdeling / Newsroom

Over de vacature

Openingsdatum
23 augustus 2023
Sluitingsdatum
31 januari 2024
Uren per week
24-36
Salaris
€ 400
Vakgebied
Voorlichting/communicatie
Opleidingsniveau
HBO

Ben je benieuwd hoe het eraan toegaat op een communicatieafdeling bij een middelgrote gemeente? We zoeken een leuke, enthousiaste stagiaire Communicatie met interesse in alle vormen van interne en externe communicatie. Wil jij er actief aan bijdragen dat inwoners en collega’s op de hoogte zijn van wat er speelt? En je handen creatief uit de mouwen steken? Ben je flexibel, een teamplayer én enthousiast? Dan zijn we op zoek naar jou!

 

De werkzaamheden zijn divers. Je zorgt voor de vulling van de gemeentepagina’s in de regionale krant en je ondersteunt het team bij het maken van content voor onze socials. Zowel film als foto’s. Daarbij maak je digitale nieuwsbrieven, websiteteksten, posters, flyers en beheert ook ons interne communicatiekanaal. Je bent daarnaast ook op de hoogte van de laatste trends en van wat er speelt in Assen.

Vanuit je basis in de Newsroom van de gemeente Assen ondersteun jij en werk jij samen met onze communicatiemedewerkers en -adviseurs. Je wordt allround ingezet, maar er is ook ruimte om te ontdekken waar je kracht ligt. Dit maakt je stage leerzaam en afwisselend.

Jij

Je volgt  een Communicatie-opleiding op HBO niveau en hebt al een paar jaar achter de rug. Je bent enthousiast, positief en leergierig. Je bent een doener. Je bent tekstueel sterk, maar je wilt ook aan de slag om de vertaling naar beeld en video te maken, bijvoorbeeld voor social media.

Hoewel thuiswerken mogelijk is, is het de bedoeling dat je minimaal 4 dagen in de week in Assen op locatie aanwezig bent. Je gaat je o.a. bezig houden met de Berichten van de Brink (de gemeentelijke pagina in de lokale krant), opstellen en versturen van digitale nieuwsbrieven, maken van verschillende communicatiemiddelen (posters/flyers/banners etc), maken van content voor social media en je houdt samen met collega’s onze interne kanalen up to date.

Jouw competenties

 • Je hebt een vlotte pen. Je kunt goed en begrijpelijk schrijven voor verschillende doelgroepen
 • Je weet wat wel en niet werkt op social media
 • Je bent proactief en gaat graag op pad om de mooiste foto’s en filmpjes te maken
 • Je bent een echte teamplayer, maar kunt ook goed zelfstandig aan de slag
 • Je bent een goede planner en je hebt geen moeite met deadlines

Waar ga je werken?

Als stagiaire Communicatie maak je onderdeel uit van het team Communicatie. Het team bestaat uit zeven Adviseurs, vijf Communicatiemedewerkers en drie Webredacteuren, die door de hele organisatie actief zijn. De collega’s werken elke dag aan uiteenlopende commuicatievraagstukken, zowel intern als extern.

Binnen gemeente Assen is de Newsroom ingericht; de plek waar analyses gemaakt worden en content voor alle verschillende communicatiemiddelen van de gemeente gerealiseerd wordt. Je werkt op sommige dagen mee in de Newsroom.

Wat vragen wij?

 • Je bent bezig met een HBO-opleiding op het gebied van communicatie
 • Je bent omgevingsbewust, proactief, creatief en flexibel
 • Je bent een echte doorzetter

Stageperiode

 • De stage start in september 2023 of februari 2024
 • De duur van de stage is in overleg en afhankelijk van de eisen van je opleiding. Duur is minimaal 0,5 jaar en maximaal 1 jaar.
 • Tijdens je stageperiode ontvang je een stagevergoeding van € 400,- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek

Sollicitatieprocedure

Heb je interesse voor deze stage? Dan ontvangen we graag je motivatiebrief en CV via de sollicitatiebutton op deze pagina.

 

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Joyce Broos, Communicatiemedewerker via tel. 06-30182735.

 

De vacature sluit zodra we een geschikte kandidaat hebben gevonden.