Mijn Stad Assen

Er staat ons een flinke opgave te wachten. De nieuwe Omgevingswet komt eraan. De wet moet ervoor zorgen dat wij als gemeente beter kunnen anticiperen op wat u als bewoner of ondernemer in de ruimte wil. Een vermindering van regels en procedures, en meer samen zoeken naar wat we met zijn allen op een bepaalde plek echt willen.

Een belangrijke eerste vraag die we ons daarbij stellen is: `wat voor stad willen we zijn?’. Als we daar samen naar zoeken, weten we daadwerkelijk wat we willen op een bepaalde plek. De eerste stap naar de Omgevingswet, is het maken van een omgevingsvisie. Samen met bewoners, ondernemers, samenwerkingspartners en andere overheden werken we de visie uit: waar zijn wij als Assenaren goed in en waar willen we in de toekomst naartoe? Mijn Stad Assen, Jouw Kijk op de Toekomst. Dat is onze omgevingsvisie.

Zo’n omgevingsvisie is best een omvangrijk document. Het zegt bijvoorbeeld iets over onze kijk op mobiliteit, de toekomst van ons groen, het aantal ontmoetingsplekken in de stad en de inrichting van onze wijken. En dat is nog lang niet alles! Er komen tal van onderwerpen in zo’n visie samen.

Ons doel is om een visie te schrijven waarin elke Assenaar zich herkent. Daar gaan we de aankomende periode hard aan werken. Op deze pagina kunt u meepraten en onze ontwikkelingen volgen. Zo bouwen we samen aan de toekomst van de stad Assen.