Verslag bewonersavonden


Na een kopje koffie begon de avond met een interview met de wethouder over de ontwikkelingen die de stad de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Op maandag werden de aanwezigen bijgepraat over de trends en ontwikkelingen door Hans Peter Benschop van het trendbureau Overijssel. Op dinsdag gaven Mark Mobach (Lector HanzeHogeschool) en Ward Rauws (Rijksuniversiteit  Groningen) hun mening over hoe je vorm kan geven aan een actieve en gezonde (Mark) en flexibele en adaptieve (Ward) stad.
 

bewoners om een tafel

Foto: Bert Kleiker

Hierna gingen we in kleine groepjes uiteen en bespraken we aan de hand van verschillende tafels  het toekomstbeeld van de stad. Een andere groep ging aan de slag met het maken van een krant van de toekomst en weer een andere groep tekende uit hoe Assen er in de toekomst uit kan zien.

De mening van de inwoners stond in de gesprekken centraal. De aanwezigen ambtenaren noteerden de input op flapovers, die de basis vormen van het bepalen van de kernkwaliteiten en ambities.

Na twee intensieve gespreksrondes, sloten we de avond af door middel van een presentatie van cartoonist Herman Roozen.pdf. Daarna was er ruimte tot napraten. We kijken terug op een avond met veel enthousiasme en een mooie inhoudelijke opbrengst.

Meer informatie:
Bekijk hier de voorbereiding van de bewonersavonden
Bekijk hier tekeningen Assen in de toekomst
Item RTV Drenthe
BestandPresentatie Mijn Stad Assen 11 september 2017.pptx
BestandPresentatie Mijn Stad Assen 12 september 2017.pptx