Nationale Klimaatweek

Met energie aan de slag

Van zaterdag 28 oktober tot en met 5 november besteedt Assen extra aandacht aan energie. Met de winter voor de deur is dit een goed moment om na te denken over energie besparen en duurzaam opwekken. We grijpen de Nationale Klimaatweek aan om allerlei activiteiten te organiseren om met energie aan de slag te gaan. Een week vol activiteiten voor jong en oud.

Duurzame huizen route

Bent u benieuwd welke stappen sommige Assenaren al hebben gezet voor het verduurzamen van hun woning? Maar ook hoe dat er uit ziet en bevalt? Dan is dit uw kans! Op zaterdag 28 oktober en zaterdag 4 november stellen verschillende huiseigenaren hun huis open tijdens de duurzame huizenroute. Kijk voor meer informatie op www.duurzamehuizenroute.nlexterne-link-icoon

Nacht van de Nacht

Op zaterdag 28 oktober kunt u een avontuurlijke wandeltocht maken door het Asserbos tijdens de Nacht van de Nacht. U maakt, in het donker, een wandeltocht zonder zaklamp en zonder de verlichting op uw smartphone. De wandeling gaat langs een uitgezette route en u kunt starten tussen 18.30 en 20.00 uur. Meer informatie vind u op www.duurzaamheidscentrumassen.nl/event/nacht-van-de-nacht-2023externe-link-icoon

Opening Asser Energieloket

Op donderdag 2 november opent het eerste fysieke Asser Energieloket haar deuren in Buurt Informatie Centrum de Lariks. Ontdek met het Asser Energieloket hoe u slimmer met energie om kunt gaan. Wij ondersteunen u graag met advies en informatie. Op deze manier kunt u de beste keuzes maken voor uw eigen woning en uzelf of uw gezin. Wij willen u graag helpen om met slimmere keuzes uw energierekening te verlagen en uw woonplezier te verhogen. Naast BIC De Lariks worden de komende maanden loketten geopend in het Duurzaamheidscentrum, De Schulp in Assen-Oost, MFA Kloosterveste en het Markehuus.

Open Bedrijvendag

Op zaterdag 4 november vindt de Open Bedrijvendag plaats in Drenthe. In Assen openen Interzorg (Portugallaan 6) en D.I.A. Licht en Geluid (Australië weg 8) hun deuren. Twee schitterende bedrijven die u graag meer over hun bedrijf vertellen of laten zien. Zo is zowel de keuken als de wasserij van Interzorg daadwerkelijk in bedrijf! Komend jaar verwachten we een grotere groep deelnemende bedrijven. Info over de dag kan worden gevonden op www.obdd.nlexterne-link-icoon.

Met Energie aan de slag-middag Duurzaamheidscentrum

Kom op zondag 5 november tussen 13.00 en 16.00 uur naar de Met Energie aan de slag-middag bij het Duurzaamheidscentrum in Assen. Deze dag vertellen we u meer over energiebesparing in huis. U kunt in gesprek met onze Energiecoach en Energieadviseur én u kunt alvast kennismaken met het Asser Energieloket! Voor de kinderen zijn er workshops over het thema energie. Daarnaast kunnen ze al fietsend duurzame energie opwekken. We zien jullie graag.

Logo Nationale Klimaatweek.