Fluitend energie besparen op de fiets!

Bespaar energie op weg naar je werk, de supermarkt of het bos. Pak bijvoorbeeld eens wat vaker de fiets! Want fietsen is gezond, goed voor het klimaat en vaak ook heel efficiënt. Vier kilometer op de fiets scheelt je één minuut minder reistijd, 100 extra verbrande calorieën en als je het dagelijks doet, ruim 85 euro per maand aan kosten. Tijd om de fiets te pakken dus!

Wist je dat je in de stad een afstand tot 5 kilometer vaak sneller aflegt met de fiets dan met de auto? Daarnaast is fietsen ook gewoon gezond. Als je iedere dag de fiets pakt, blijf je fitter. Al een kort fietsritje van een half uur stimuleert je vetverbranding en spieropbouw. En het zorgt ervoor dat je beter slaapt. 

Betere fietsroutes

In Assen werken we eraan om fietsen nog vlotter, veiliger en comfortabeler te maken. Zodat het nóg aantrekkelijker wordt om op de fiets te stappen. Verschillende fietsroutes worden de komende periode verbeterd. Ook het oversteken voor fietsers maken we veiliger, bijvoorbeeld op de Maria in Campislaan en de Andrej Sacharovweg. 

Meer weten?

Kijk eens op www.assen.nl/je-vervoer