Kent u iemand die een lintje verdient?

Meld hem of haar aan!

Overal in Nederland zetten mensen zich in voor de samenleving. Meestal doen ze dat onopvallend en op de achtergrond. Deze personen zouden best eens in het zonnetje mogen worden gezet. Kent u zo iemand? En vindt u dat deze persoon erkenning verdient? Meld hem of haar dan aan voor een koninklijke onderscheiding.

De meest waardevolle waardering is het toekennen van een onderscheiding of ‘lintje’. Iedereen mag zo’n lintje aanvragen, voor elke gewenste kandidaat. Als u een koninklijke onderscheiding wilt aanvragen voor een inwoner van Assen, kunt u contact opnemen met Marjan Bouma via m.bouma@assen.nl. Op www.lintjes.nl vindt u algemene informatie over het aanvragen van een koninklijke onderscheiding en het voorstelformulier. Aanvragen voor 2021 moeten uiterlijk 15 juli 2020 ingediend worden.

In sommige gevallen is het mogelijk dat iemand een lintje krijgt tijdens een bijzondere gelegenheid, zoals een jubileum, een algemene ledenvergadering of een afscheid. Dit past vooral als iemand voor één vereniging of organisatie actief is.