Nieuwe inrichting Weiersloop van start

22 januari 2024
Voorpagina

De nieuwe inrichting van de Weiersloop is begonnen. Op maandag 22 januari zijn we gestart aan de nieuwe indeling van de straat. De voorbereidende weerkzaamheden die hieraan vooraf gingen zijn succesvol afgerond. Het aanpakken van de Weiersloop is onderdeel van onze Binnenstadvisie. 

Met de vernieuwingen van de straat worden onder meer de verlichting aangepakt en meer ruimte gemaakt voor groen. Ook wordt de toegankelijkheid verbeterd zodat iedere Assenaar zich prettig kan verplaatsen. 

Sfeer en beleving 

De Weiersloop is de eerste van in totaal zes straten die rondom het Koopmansplein een nieuwe uitstraling krijgen. Ook de Kruisstraat, de Marktstraat, de Oudestraat en het oostelijk deel van de Gedempte Singel worden aangepakt. In de ontwerpen is volop ruimte voor groene plekken om elkaar te ontmoeten. Het sluit ook aan bij de sfeer en beleving van de nieuwe inrichtging van het Koopmansplein. 

Aanpak 

De aanpak van de Marktstraat en de Kruisstraat volgen in de loop van 2024. Het werk aan de Oude Molenstraat, de Oudestraat en het oostelijke deel van de Gedempte Singel beginnen volgend jaar. 

Meer weten? 

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op assen.nl/winkelstraten. Ook kunt u zich op onze website aanmelden voor de nieuwsbrief van het Stadskwartier. Dan ontvangt u de laatste informatie en ontwikkelingen in uw mailbox.