Nieuwjaarsboodschap

Beste Assenaren,

Lukt het u om de moed er nog een beetje in te houden? Ik hoop het van harte! Want wat hebben we weer een bijzonder jaar achter de rug. Een jaar dat opnieuw grotendeels in het teken stond van corona. Waarin er mensen waren die het hierdoor moeilijk hadden. En dat terwijl we een jaar geleden goede hoop hadden dat we in 2021 de feestdagen zonder beperkingen zouden kunnen vieren.

Gelukkig zijn er ook lichtpuntjes in onze stad. Want ik heb gezien dat velen van u ontzettend hun best hebben gedaan er iets van te maken. Dat verdient een groot compliment! U past zich aan, bent creatief, kijkt om naar anderen die het moeilijk hebben. Soms zit het hem in kleine dingen. Een kaartje, een (online) praatje, een keer boodschappen doen of samen wandelen, het meedoen aan acties van lokale ondernemers om hen te steunen.

Maar er was gelukkig meer dan corona en we beleefden als gemeente ook mooie momenten. Het Koopmansplein is klaar, ons nieuwe stadshart, samen met u uitgekozen. De speeltuin Kloosterveen is geopend, een initiatief van wijkbewoners zelf. De bouw van de nieuwe woonwijk op het Acmesaterrein kan beginnen, met volop ruimte voor sociale huurwoningen. De Thorbeckeacademie heeft zich in Assen gevestigd, zodat we meetellen als stad voor hoger onderwijs.
Bij de buurtteams kunt u terecht met vragen waar u zelf niet goed uitkomt. Dat kan nu via één telefoonnummer 088-123 09 99 of mail zorgenwelzijn@assen.nl. Zoek vooral contact met ze. 

In 2022 bouwen we verder aan onze stad, om Assen nog mooier te maken. Uw verwachtingen en wensen staan daarbij centraal. Het komende jaar gaan we daar graag verder met u over in gesprek. Ook kunt u bij de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart invloed uitoefenen op de toekomst van Assen. Pak deze kans en laat uw stem horen!

Ondanks corona zijn en blijven er lichtpuntjes voor ons allemaal. Laten we daarom proberen met zijn allen vooruit te kijken, vol te houden en ons te richten op wat wel kan. Dit is al vaak aan u gevraagd, en het is niet makkelijk. Blijf met elkaar in gesprek en houd echt rekening met elkaar. Samen maken we de stad.

Ik wens u een gezond en liefdevol 2022!

Marco L.J. Out
BurgemeesterEén telefoonnummer voor hulp en ondersteuning
Zit u met een vraag waar u zelf niet uit komt? Er is binnen de gemeente Assen één telefoonnummer voor inwoners die hulp of ondersteuning nodig hebben. Heeft u vragen over bijvoorbeeld gezondheid, financiën, opvoeden of opgroeien? U kunt dan bellen met 088 – 1230999 of mailen met zorgenwelzijn@assen.nl. Wilt u het buurtteam in uw wijk liever rechtstreeks benaderen? Dat kan ook. Kijk dan op www.vaartwelzijn.nl/buurtteams voor de locaties en de contactgegevens.