Assen legt proefmodellen bewegwijzering voor

PERSBERICHT

Op zaterdag 2 november gaat Design Workplan in opdracht van de gemeente Assen in de binnenstad op pad met een aantal proefmodellen voor bewegwijzering.  Doel is om te testen of deze borden voldoende duidelijk zijn en bezoekers helpen bij het vinden van hun bestemming. De definitieve borden en zuilen worden in 2020 op het stationsplein, in de parkeergarages en op diverse plekken in de binnenstad geplaatst.

Wethouder Mirjam Pauwels: “Wij willen bezoekers aan de stad vanzelfsprekend gastvrij ontvangen. Daarbij hoort dat ze gemakkelijk Assen kunnen ontdekken.Denk bijvoorbeeld aan bezoekers van tentoonstellingen in het Drents Museum. Een goede bewegwijzering helpt hen om hun bezoek aan de binnenstad voort te zetten, waarna ze ook eenvoudig weer de weg terug kunnen vinden naar de parkeergarage of het station. We zijn heel nieuwsgierig naar de reacties die we op de proefmodellen krijgen.”

Design Workplan ondervraagt zaterdag bezoekers bij onder meer DNK, het Koopmansplein, de Brink en het station. De resultaten van deze enquête nemen zij mee in het definitieve ontwerp van de zuilen en borden.

De nieuwe bewegwijzering in de binnenstad is een van de initiatieven waarvoor de gemeenteraad in februari krediet beschikbaar heeft gesteld. Het maakt deel uit van de brede aanpak van de openbare ruimte in de binnenstad, waarin onder meer ook aandacht is voor verlichting, groen en spelen. Meest in het oogspringende onderdeel van de plannen is de make over van het Koopmansplein.