Assen start marktverkenning voor nieuw strandpaviljoen Baggelhuizen

PERSBERICHT

De gemeente Assen start deze week een marktverkenning naar een nieuwe strandvoorziening aan de Baggelhuizerplas. Het huidige strandpaviljoen bestaat alweer 10 jaar. Dit gebouw is in 2009 gebouwd als tijdelijke voorziening. Door de jaren heen is de tijdelijke vergunning voor het gebouw een aantal malen verlengd. Het opnieuw verlengen van de vergunning is niet meer mogelijk.  Omdat het college graag een strandvoorziening op deze plek wil behouden is nu een marktverkenning voor een permanent paviljoen gestart. De marktverkenning staat op het landelijke aanbestedingsplatform TenderNed. Horecaondernemers kunnen tot 1 maart 2020 hun interesse kenbaar maken. Ga hiervoor naar https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/184922

Baggelhuizerplas

De Baggelhuizerplas is voor veel Assenaren en mensen uit de omgeving een prachtig verblijfsgebied. Bezoekers komen er graag om te zonnen en te zwemmen. En ook beachvolleyballers, crosslopers, mountainbikes en wandelaars weten het gebied te vinden.

Marktverkenning

In de verkenning onderzoekt de gemeente of en onder welke condities ondernemers interesse hebben om op de huidige locatie een nieuw strandpaviljoen te bouwen en te exploiteren. Aan de hand van de informatie uit de marktverkenning bepaalt het college vervolgens wat de mogelijkheden zijn.
De uitkomst van de marktverkenning is rond de zomer 2020 bekend.