Bereikbaarheid centrum tijdens TT Festival

Dit jaar is de TT Kermis van zaterdag 22 juni tot en met zondag 30 juni en het TT Festival op 27, 28 en 29 juni.

De binnenstad van Assen wordt tijdens het TT Festival op z’n kop gezet door zo’n 200.000 bezoekers. Tijdens het festival zijn sommige delen van de binnenstad minder goed bereikbaar. Wij hebben het voor u op een rijtje gezet.

P-Route binnenstad bereikbaar tussen 6.00 en 18.00 uur

Op dagen van het festival is de P-route rond de binnenstad tussen 6.00 en 18.00 uur bereikbaar. Uitzonderingen hierop zijn de Rolderstraat en de Jan Fabriciusstraat. In verband met de kermis is de Rolderstraat tussen de kruising Javastraat en het Abel Tasmanplein afgesloten van donderdag 20 juni tot en met maandag 1 juli. Ook de kruising Rolderstraat/Paul Krugerstraat is afgesloten tot de afslag Kloekhorststraat. Bezoekers van Anholt kunnen parkeren aan de Noordzijde van het Veemarktterrein bij de ingang van de Jumbo parkeerplaats of in de Cité garage.

Bereikbaarheid parkeergarages

Overdag zijn alle parkeergarages in het centrum van Assen bereikbaar. ‘s Avonds en ‘s nachts zijn alleen de parkeergarages Neptunus, Triade en Citadel bereikbaar. Van 18.00 uur tot 6.00 uur zijn de overige parkeergarages gesloten.

Univé Free and  Safe parking

Motoren en elektrische fietsen kunt u gratis parkeren van donderdag 27 tot en met zaterdag 29 juni in de bewaakte stalling bij de Mercuriusgarage.

Tussen 18.00 en 6.00 uur stremming wegen binnenstad

Tussen 18.00 uur en 6.00 uur zijn alle wegen in en rondom de binnenstad gestremd. Motorrijders en automobilisten worden met verkeersborden naar de noordkant van de binnenstad geleid. Zij kunnen gebruik maken van de parkeergarages Mercurius,
Neptunus, Triade en Citadel.

Kom met fiets of OV!

De kermis en het TT Festival zijn ook goed met het openbaar vervoer en op de fiets te bereiken. U kunt uw fiets stallen bij de Mercuriusgarage aan de Nassaulaan en bij de TT-kermis op het Veemarktterrein.

Brief met specifieke informatie

Deze week valt bij iedereen waarvoor dat geldt een brief in de bus met specifeke informatie over de bereikbaarheid van uw woning, parkeren en afsluitingen.