Bezoek de tentoonstelling van Frida Kahlo in Assen

Afgelopen donderdag kwam Koningin Maxima naar Assen om de tentoonstelling Viva la Frida in het Drents Museum officieel te openen.

Wethouder Bergsma was aanwezig bij de opening en is onder de indruk. “Met Viva la Frida heeft het Drents Museum weer een tentoonstelling van uitzonderlijke klasse naar Assen gehaald. De combinatie van de schilderijen en de persoonlijke bezittingen van Frida Kahlo,  geven een prachtige inkijk in het leven van deze Mexicaanse   kunstenares.”

Andere activiteiten rond Frida Kahlo

Naast de tentoonstelling zijn er de komende tijd tal van andere activiteiten rondom Frida Kahlo.  Zo organiseert het Drents Museum lezingen, rondleidingen in gebarentaal en kunt u podcasts  beluisteren. En loopt u in de stad, dan ontkomt u ook niet aan Frida Kahlo. Met muurschilderingen, versierde etalages en een metershoog beeld van het hoofd van de Mexicaanse kunstenares aan de kop van de Vaart, wordt Assen helemaal in de sfeer van Frida Kahlo gebracht.

Inspiratie 

“Als gemeente hebben we financieel bijgedragen aan het activiteitenprogramma en de aankleding van Assen. Hiermee komt de tentoonstelling nog meer onder de aandacht. We hopen zo extra bezoekers naar de tentoonstelling en onze stad  te trekken. Een bezoek is  zeer de moeite waard, want nog steeds inspireert de kunst en het levensverhaal van Frida Kahlo jong en oud, overal ter wereld,” aldus wethouder Bergsma.