Coronavaccinatie schrijven in het gele boekje

Sinds 4 juni kunt u bij de GGD Drenthe uw prik laten bijschrijven in een geel boekje.

Het gele boekje wordt al gebruikt sinds 1983 voor het registreren van reisvaccinaties. Het kan als vereiste worden gesteld voor het bezoeken van een aantal landen waar reizigers een verhoogd gezondheidsrisico lopen. Het is een internationaal geaccepteerd inentingsbewijs.

Er zijn nog maar een paar landen in Europa die het gele boekje zien al vaccinatiebewijs. Internationaal gezien is het dus nog geen officieel coronavaccinatiebewijs. Dit is alleen voor uw eigen administratie. De Rijksoverheid werkt nog aan een fraudebestendig vaccinatiebewijs. Kijk hiervoor op www.rijksoverheid.nl.

Laten bijschrijven

Wanneer u gevaccineerd wordt kunt u het boekje meenemen. U krijgt dan de stempel. Wanneer u uw vaccinatie al gehad heeft kunt u tot en met woensdag 30 juni terecht op drie locaties in Drenthe. In Assen zit één van deze locaties. Namelijk aan de Aziëweg 14. U kunt hier terecht van maandag tot en met vrijdag van 18.00 tot 20.00 uur. Neem de registratiekaart mee die u gekregen heeft na het prikken en het gele boekje. Moet u nog uw tweede prik hebben? Dan kunt u bij deze afspraak het gele boekje meenemen voor de stempel. 

Meer informatie

Meer informatie hierover kunt u vinden op www.drenthevaccineert.nl.