De Nationale Warme Truiendag komt er aan!

Vrijdag 7 februari is het de Nationale Warme Truiendag. Meedoen betekent dat u een steentje bijdraagt aan bewustwording over energieverbruik.

Door een warme trui aan te trekken kan de kachel een graadje lager. Zo verbruiken we met z’n allen minder energie en verminder je de uitstoot van broeikasgassen. Als heel Nederland op één dag één graad lager stookt, dan besparen we met z’n allen 6,3 miljoen kilo CO2. Zet u het hele jaar de verwarming een graad lager, dan bespaart u jaarlijks zo’n 70 euro.

Breicafé

In het Duurzaamheidscentrum Assen bent u op 7 februari van 13.00 tot 16.00 uur van harte welkom in het breicafé. Neem u eigen brei- of haakwerk mee. Ontmoet tijdens deze walk-in in het restaurant nieuwe mensen of oude bekenden. Wissel onderling breipatronen of tips uit onder het genot van een kop koffie of thee. Het tweede kopje koffie of thee is gratis. Bezoekers die bij de balie een warme trui laten zien, krijgen ook het tweede kopje koffie of thee gratis in het restaurant. Voor kinderen is er een speciale speurtocht.

Energiecoaches

Tijdens het breicafé zijn de energiecoaches van het Drentse Energieloket aanwezig. Zij geven tips hoe u makkelijk energie kunt besparen. Ook kunt u ter plekke een afspraak met ze maken voor een bezoek aan huis. Aan de hand van een checklist kijkt u hoe u door middel van kleine maatregelen veel energie kunt besparen.

Meer weten?

Meer weten over de Warme Truiendag en alle activiteiten? Kijk op www.warmetruiendag.nl.