Donker buiten? Licht aan en gaan!

Het is herfst en dat betekent dat de dagen steeds korter en donkerder worden.

Fietsverlichting is dan extra belangrijk. Heeft u uw fietsverlichting al gecheckt? Op www.lichtaanengaan.nl vindt u een handige checklist om te kijken of uw fietsverlichting in orde is. Zo fiets u veilig naar de sportclub, muziekles, vrienden en andere leuke afspraken. Donker buiten? Licht aan en gaan!

Op www.lichtaanengaan.nl vindt u ook andere handige tips over fietsverlichting. Wist u bijvoorbeeld dat extra verlichting, zoals knipperende lichtjes en fietsslingers in wielen, niet is toegestaan? 

Campagne ‘Licht aan en gaan’

Onder het motto ‘Licht aan en gaan!’ vraagt het Verkeers- en Vervoersberaad Drenthe (VVBD) ook dit jaar aandacht voor het belang van goede fietsverlichting. Het VVBD doet dat samen met de politie, Veilig Verkeer Nederland, ANWB en de Drentse gemeenten. Gemeente Assen werkt actief mee aan deze campagne. Doel van de campagne is om (jonge)  fietsers te attenderen op hun zichtbaarheid in het verkeer als de dagen korter worden. 

Jongeren

Dit jaar is er extra aandacht voor jongeren die van en naar hun sport fietsen. Sportverenigingen ontvangen campagnematerialen om op te hangen in de sportvereniging. Daarnaast kunnen ze een bezoekje ontvangen van het campagneteam. En vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland houden op verschillende plekken in de provincie fietscontroles. Je kunt de campagne daarnaast tegenkomen op borden langs de weg, krijtverfuitingen en lichtprojecties op fietspaden, in de bioscoop, op RTV Drenthe en online via sociale media zoals Instagram. 

Assen op weg 

Onder de naam Assen op weg werkt de gemeente samen aan een tal van activiteiten en werkzaamheden dat bereikbaarheid en vervoer binnen onze regio schoner, gezonder, veiliger en socialer maakt.

Wethouder Vlieg-Kempe verzorgde samen met Veilig Verkeer Nederland vrijwilligers de Assense aftrap Zet je licht aan en gaan campagne. In de bewaakte NS fietsenstalling bij station Assen raakten ze in gesprek met maar liefst 150 fietsers met en zonder licht over het belang van zichtbaar zijn op de fiets. Voor wie dit wilde kreeg (reserve-) fietslampjes mee. Thomas Otterman, programmaleider Assen op weg: “Het is goed om ook hier aandacht voor te hebben met elkaar. Mensen attenderen op hun zichtbaarheid helpt enorm. Dat is bekend.”