Duurzame energie opwekken met zonnepanelen?

Het Drents Energieloket helpt u!

Waar moet ik aan denken bij de aanschaf van zonnepanelen of een zonneboiler? Is mijn dak wel geschikt? Moet ik eerst nog aan de slag met dakisolatie? Allemaal vragen die waarschijnlijk bij u naar boven komen als u aan zonnepanelen denkt. Het Drents Energieloket geeft deze zomer antwoord op al die vragen met de campagne Zon zoekt Drent!

Hoe staat de zon boven uw dak?

Voor zonnepanelen is de ligging van uw dak belangrijk. Maar niet elk huis hoeft daarvoor richting het zuiden te staan. Wilt u weten of uw dak geschikt is? Vul de zonnekaart in op www.drentsenergieloket.nl/zonzoekt-drent en ontdek hoeveel u verdient met zonnepanelen. Is uw dak niet geschikt? Informeer naar de mogelijkheden bij het Drents Energieloket.

De zon, wat verdien ik eraan?

Zonnepanelen verdienen hun investering terug in zo’n 7 tot 8 jaar. Wilt u weten wat uw terugverdientijd is? Met de advies-op-maat tool van Milieu Centraal weet u na het invullen van een paar vragen wat er in uw situatie kan, aan welke investering u moet denken en u ziet meteen hoeveel u bespaart op uw elektriciteitsrekening. Doe de zonnepanelencheckop www.drentsenergieloket.nl/zonzoekt-drent.

Onafhankelijk en kosteloos advies

Heeft u een vraag over zonne-energie op uw dak? Of wilt u meer weten over wat zonnepanelen kosten en wat ze opleveren? En waar moet je allemaal op letten bij de aanschaf? Met deze vragen kunt u terecht bij het Drents Energieloket. Ga naar www.drentsenergieloket.nl of bel op maandag- en donderdagmiddag van 13.30-17.00 uur en dinsdag- en vrijdagochtend van 9.00-12.00 uur naar de lokettelefoon 085 – 792 01 58 (lokaal tarief).