Een hart onder de riem!

Wethouder Bergsma bracht afgelopen vrijdag een bezoek aan verschillende scholen en een kinderopvanglocatie in de gemeente Assen. Hij bezocht onder andere kinderopvang De Bereboot, locatie Atlas van RENN4  en Christelijke Basisschool Het Kompas.

We willen medewerkers in het onderwijs en de kinderopvang bedanken voor hun inzet en flexibiliteit in de afgelopen anderhalf jaar. Van fysieke lessen naar volledig thuisonderwijs, van halfvolle klassen naar hybride lesvormen. Zij hebben alles uit de kast gehaald om de leerlingen les te kunnen blijven geven en de kinderen op te kunnen blijven vangen. Als gemeente zijn we hen daar heel dankbaar voor. Om die waardering uit te spreken, bezoeken we de komende periode een aantal scholen en opvanglocaties. Daarnaast ontvangen alle medewerkers een kaart namens de gemeente.”

Het bezoek van de wethouder viel in goede aarde. Er wordt op alle drie de instellingen keihard gewerkt om de leerlingen het onderwijs te geven dat ze nodig hebben en om er voor te zorgen dat de opvang door kan gaan. Dat lukt niet altijd als medewerkers ziek zijn of getest moeten worden. Ook zijn invallers niet altijd direct beschikbaar. De adjunct-directeur van Het Kompas vertelt bijvoorbeeld dat het zelfs met de ontvangen Rijksgelden voor bestrijding van corona behelpen blijft. “Zo is een leerkracht die we uit deze gelden hebben kunnen aanstellen, al weken uitgevallen vanwege corona.” 

Met de huidige coronacijfers blijft het de komende maanden helaas weer heel spannend.  “Het trekt een zware wissel op de organisatie in het onderwijs en kinderopvang. Het vraagt voortdurend schakelen en veel flexibiliteit. Petje af”, aldus wethouder Bergsma.

Wethouder Bergsma geeft onderwijspersoneel een hart onder de riem