Eerste diploma PrO Assen uitgereikt

Dinsdag 16 juni is een bijzondere dag voor een aantal leerlingen van PrO Assen, en speciaal voor Niels Kors. Want vandaag kreeg hij zijn diploma overhandigd door wethouder Bob Bergsma en directeur van PrO Assen Willemijn van der Laan.

Voor eindexamenleerlingen van de middelbare school een heel normale gebeurtenis. Maar voor leerlingen uit het praktijkonderwijs niet, want tot nu toe kregen zij na het succesvol afronden van hun opleiding geen diploma, maar alleen een getuigschrift.

In het schooljaar 2021-2022 is het voor alle praktijkscholen wettelijk verplicht om een diploma uit te reiken aan hun leerlingen. PrO Assen begint daar dit jaar al mee.

"Het diploma is de erkenning en de waardering die onze leerlingen verdienen door hun harde werken. Het is een bewijs van kunnen en daar zijn wij allen heel trots op!" zegt directeur Willemijn van der Laan. “De leerlingen hebben recht op een echt diploma en het speciale moment dat daarbij hoort” voegt wethouder Bob Bergsma toe. “Werkgevers weten zo precies waar de leerling voor geslaagd is. Het diploma kan hen helpen om aan de slag te komen”.

Niels kreeg het allereerste diploma van PrO Assen, op een speciale plek, namelijk bij H.S. Agri B.V. in Zuidlaarderveen, het bedrijf waar hij aan het werk gaat. Niels heeft het praktijkonderwijs met goed gevolg doorlopen en heeft tijdens zijn schoolcarrière veel certificaten behaald. Het PrO diploma is een mooie en welverdiende afronding van zijn schoolcarrière.