Expositie ‘Assen Zoemt’ geopend

Expositie over wilde bijen voor het eerst in Drenthe te zien

De nieuwe expositie ‘Assen Zoemt’ in het Duurzaamheidscentrum is op 5 april geopend door wethouder Janna Booij. In de interactieve tentoonstelling maakt het publiek op een speelse manier kennis met alle aspecten van het leven van de wilde bij. De expositie is gratis toegankelijk voor publiek. De eerste honderd bezoekers krijgen een zakje bloemenzaad als attentie mee naar huis zodat ze gemakkelijk zelf een bijdrage kunnen leveren aan een bij-vriendelijke omgeving.

Wilde bijen en andere insecten zijn verantwoordelijk voor het grootste deel van de bestuiving van onze gewassen en daarmee onmisbaar voor de voedselvoorziening van mensen. Omdat iedereen er dus belang bij heeft dat het goed gaat met de wilde bij biedt de tentoonstelling ook allerlei informatie en tips om in eigen tuin en omgeving aan de slag te gaan.

De expositie Assen Zoemt is onderdeel van het project Nederland Zoemt, dat al eerder op andere plekken in Nederland aandacht vroeg voor de wilde bij. Het is voor het eerst dat de interactieve tentoonstelling in Drenthe te zien is. De expositie  haakt aan bij de aanpak van de gemeente Assen, die zich sinds vorig jaar officieel bij-vriendelijke gemeente mag noemen.

Wethouder Booij opent expositie Assen zoemt