Fietsparkeervak voor mindervaliden bij De Nieuwe Kolk

Op het plein voor De Nieuwe Kolk is een fietsparkeervak aangelegd voor mensen die slecht ter been zijn. De huidige fietsenstallingen in het pand en aan de Weiersstraat zijn vanwege helling en afstand lastig te gebruiken voor mindervaliden. De gemeente en de instellingen in De Nieuwe Kolk willen graag toegankelijk zijn voor iedereen. Met dit parkeervak komt zij tegemoet aan een wens van bezoekers. De rest van het voorplein blijft fietsvrij.
 

De huidige fietsenstallingen in het pand en aan de Weiersstraat zijn vanwege helling en afstand lastig te gebruiken voor mindervaliden. De gemeente en de instellingen in De Nieuwe Kolk willen graag toegankelijk zijn voor iedereen. Met dit parkeervak komt zij tegemoet aan een wens van bezoekers. De rest van het voorplein blijft fietsvrij.

Het nieuwe fietsparkeervak komt rechts van de ingang van de fietsenkelder. Met borden staat aangegeven dat alleen mindervaliden hun fiets hier mogen parkeren. Het is van belang het plein veilig en goed toegankelijk te houden. Handhavers van de gemeente blijven op de rest van het plein controleren op fout geparkeerde fietsen, zodat de Nieuwe Kolk bereikbaar blijft voor iedereen.