Gedeeltelijke lockdown om coronabesmettingen terug te dringen

Tijdens de landelijke persconferentie op 13 oktober heeft het kabinet nieuwe coronamaatregelen afgekondigd om het aantal contactmomenten terug te dringen. Dit is nodig om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het coronavirus heeft te veel ruimte gekregen om zich opnieuw te verspreiden. De landelijke maatregelen zijn ingegaan op woensdag 14 oktober om 22.00 uur. 

De belangrijkste maatregelen zijn:

  • Thuis mag u bezoek ontvangen van maximaal drie gasten per dag. Kinderen tot en met 12 jaar tellen niet mee.
  • U mag met een groep van maximaal vier mensen samen afspreken, of met alle mensen die bij uw huishouden horen voor bijvoorbeeld een bioscoopbezoek. 
  • Sporten mag alleen op 1,5 meter afstand en maximaal in een team van vier personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan. Dit geldt alleen voor personen van 18 jaar en ouder.
  • Winkels sluiten uiterlijk om 20.00 uur.
  • Na 20.00 uur mag er geen alcohol verkocht worden.
  • Horecagelegenheden zijn gesloten.

Gebruik van mondkapjes

  • Draag een mondkapje in gebouwen waar u als publiek naar binnen mag. Bijvoorbeeld in de bibliotheek, een winkel, stadhuis of het station.
  • Draag in het openbaar vervoer een mondkapje.
  • Draag een mondkapje op de middelbare school, mbo, hogeschool en universiteiten. Tijdens les mag het mondkapje af.
  • Het gebruik van mondkapjes geldt voor iedereen vanaf 13 jaar.

Corona maatregel 13 oktober 2020

Noodverordening

Om de maatregelen uit te voeren heeft de voorzitter van de Veiligheidsregio Drenthe op 14 oktober een nieuwe Noodverordening vastgesteld. 

CoronaMelder, doet u ook mee?

In Assen hebben wij de app al een tijdje kunnen testen, maar sinds 10 oktober kan iedereen in Nederland de app downloaden. CoronaMelder waarschuwt u nadat u in de buurt bent geweest van iemand met corona. Zo kunt u voorkomen dat u mensen in uw omgeving onbewust besmet. De app ziet via bluetooth of u dicht bij iemand was. De app weet niet waar u was en wie u bent. Het gebruikt namelijk niet uw locatiegegevens. Meer weten? Kijk op www.coronamelder.nl

CoronaMelder
Drenten voor elkaar

De campagne 'Drenten voor Elkaar' is erop gericht om als Drenten met elkaar samen sterk te blijven. Inwoners hebben allemaal hun eigen indrukken en verhaal over de coronacrisis. Deze verhalen kunt u lezen op de website drentenvoorelkaar.nl. Binnenkort worden er op allerlei plekken in Drenthe paraplu’s uitgedeeld om te voorkomen dat mensen dicht op elkaar gaan staan op een schuilplek wanneer het regent. De komende periode worden er meer positieve acties georganiseerd. Wilt u de verhalen lezen of misschien uw eigen verhaal delen? Kijk dan op www.drentenvoorelkaar.nl.

Drenten voor elkaar - paraplu
Meer informatie