Geef u op voor de cursus Politiek Actief 

Wilt u meer weten over de politiek in de gemeente? Welke invloed u kunt uitoefenen en hoe dat in zijn werk gaat? Dan is de cursus ‘Politiek Actief voor de gemeente’ misschien wat voor u. De gemeenteraad nodigt u van harte uit deel te nemen. Deze gratis cursus is heel geschikt als u overweegt actief te worden in de gemeentepolitiek in Assen maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Ook andere geïnteresseerden in de gemeentepolitiek zijn welkom. 

De cursus begint 31 mei en bestaat uit twee online bijeenkomsten en het (digitaal) bijwonen van de online raadsvergadering op 17 juni. In het najaar is er een verdiepingscursus die u ook los van de eerste cursus kunt volgen. 

Programma

De start is om 19.30 uur en we eindigen om 22.00 uur. Het programma ziet er als volgt uit:

  • Bijeenkomst 1 (maandag 31 mei) – Hoe worden Nederland en gemeenten bestuurd? Wat is de relatie tussen gemeentebestuur en landelijke en lokale politieke partijen? Met onder meer een theoretisch kader, een kennisquiz en panelgesprek. 
  • Bijeenkomst 2 (maandag 7 juni) – Actief in de politiek en de gemeente. Met onder meer gesprekken met raadsleden.
  • Bijeenkomst 3: U woont de (digitale) raadsvergadering bij op 17 juni en krijgt vooraf een toelichting op de agenda. 

De cursus ‘Politiek Actief’ wordt landelijk door veel gemeenteraden aan haar inwoners aangeboden. In ruim tweehonderd gemeenten hebben de afgelopen jaren meer dan zesduizend mensen de cursus gedaan. 

Aanmelden:

U kunt zich tot 26 mei aanmelden via griffier@assen.nl of bellen met 06-11624789. Ook voor meer informatie kunt u naar dit adres mailen. Twintig deelnemers is het maximum. Na een bevestiging is uw aanmelding definitief. Bij (te)veel belangstellenden kijken we naar een passende oplossing. 

Politiek actief