Gezondheidsverklaring nodig voor uw rijbewijs?

Vraag deze op tijd aan bij het CBR

Bij het aanvragen van een nieuw rijbewijs heeft u een Gezondheidsverklaring nodig. Bent u bus- of vrachtwagenchauffeur, of bent u ouder dan 75? Dan heeft u deze Gezondheidsverklaring eveneens nodig bij het verlengen van uw rijbewijs. Deze vraagt u aan via het CBR. Omdat het op dit moment erg druk is bij het CBR, raden wij u aan om op tijd een aanvraag voor uw Gezondheidsverklaring te doen. Dat betekent vier maanden voordat uw rijbewijs verloopt. Heeft u problemen met uw gezondheid? Dan adviseert het CBR om vijf maanden van tevoren deze al aan te vragen, omdat u mogelijk naar een arts of specialist wordt doorverwezen.

Hoe komt u aan een formulier Gezondheidsverklaring? Dit kan op de volgende manieren:

  • Online: ga naar Mijn CBR via http://mijn.cbr.nl voor het online kopen en invullen van een Gezondheidsverklaring. U kunt met uw DigiD inloggen.
  • Papieren versie aanschaffen: aan de balie in het Stadhuis kunt u het formulier aanschaffen. U stuurt deze dan per post terug naar het CBR.
  • Via de webshop van het CBR: via http://cbr.nl/webshop kunt u de papieren versie eveneens aanschaffen. Dit kost 10 euro extra. U krijgt de verklaring dan per post toegestuurd. Betalen gaat via iDeal.