Heeft u moeite met lezen en schrijven?

Ga ermee aan de slag tijdens de Week van de Alfabetisering!

Heeft u (soms) moeite met schrijven, lezen of rekenen? Dan kan dit van grote invloed zijn op uw leven. Van 9 tot en met 15 september wordt laaggeletterdheid landelijk op de kaart gezet tijdens de Week van de Alfabetisering.

Ongeveer 2,5 miljoen in Nederland zijn mensen laaggeletterd. Zij hebben moeite met schrijven, lezen of rekenen en lopen daardoor tegen allerlei problemen aan. Ze kunnen lastig een baan vinden of hebben weinig grip op hun geldzaken. Ook het lezen van een bijsluiter bij medicijngebruik of het voorlezen van kinderen gaat laaggeletterde mensen lastig af.

In Assen hebben ruim 6.000 mensen moeite met lezen, schrijven of rekenen. De kans is dus groot dat een buurman of buurvrouw, een familielid of een kennis van u laaggeletterd is. U kunt laaggeletterdheid herkennen aan bepaalde signalen. Bijvoorbeeld wanneer iemand afspraken niet opschrijft, vragen stelt over informatie die hij/zij al ontvangen heeft of een uitgereikte folder niet bekijkt en zijn/haar ogen niet over de tekst beweegt.  

Taalhuis Assen

Uiteraard kunt u iets doen, voor uzelf of voor een ander. Ga eens langs bij het Taalhuis in Assen. U kunt uzelf of iemand anders hier opgeven voor een gratis taalcursus of ondersteuning krijgen van een vrijwilliger. Loop eens binnen tijdens de spreekuren van de taalcoördinator. Die zijn op donderdag van 10.00 tot 12.00 uur en op vrijdag van 14.00 tot 16.00 uur. Het Taalhuis zit op de eerste etage van De Nieuwe Kolk.

Activiteiten in Assen

Op woensdag 4 september vindt het mini-symposium “Taal maakt gezonder” plaats in het Wilhelminaziekenhuis in Assen.

Een overzicht van alle landelijke activiteiten tijdens de Week van de Alfabetisering vindt u op www.weekvandealfabetisering.nl.