Hulp bij geldzaken

In de gemeente Assen werken verschillende organisaties samen om inwoners te helpen met hun geldzaken. In een reeks interviews kunt u kennis maken met de verschillende professionals die zich daarvoor inzetten. Deze week vertelt Marielle Oost over de rol van het Leger des Heils

Waar helpen jullie mensen mee?

Marielle: ”Wij zijn echt een vindplaats. Bij ons kunnen mensen de weg vinden naar hulp die ze zoeken. Mensen komen in onze winkels een kopje koffie drinken. Ze kunnen dan gewoon komen, ze hoeven geen afspraak te maken. Als er straks geen coronamaatregelen meer zijn dan hebben we ook inloopmiddagen en ook daar kunnen mensen zonder afspraak gewoon langskomen. Verder hebben we maaltijdprojecten, je kunt kleding kopen en laagdrempelig meedoen aan onze activiteiten. Onze vrijwilligers zijn getraind om goed te signaleren en waar te nemen. Wat is het verhaal achter de broek die iemand koopt? Daar zijn onze vrijwilligers heel professioneel in om dat te achterhalen”

Mensen bereiken

Marielle: “Elkaar fysiek ontmoeten is natuurlijk nu lastig door corona. Je merkt dat organisaties die zich bezig houden met hulp bij geldzaken het sowieso al moeilijk vinden om de doelgroep te bereiken, maar dat is nu misschien wel extra het geval. Hoe bereik je op tijd de doelgroep die je wilt helpen? We weten dat mensen lang wachten met hulp vragen bij geldzaken, de drempel is hoog.”

Hebben je nog een tip?

Marielle:  “Een tip voor mensen met geldzorgen. Erken je probleem en wees eerlijk naar jezelf en gezin. Stel het vragen om hulp niet uit. Voor de omgeving van iemand met geldzorgen: herken signalen. Wat zegt de ander en wat zijn de signalen? Voor de organisaties is het belangrijk om nog meer handen inéén te slaan om zo nog meer mensen weten te bereiken achter die voordeur. De mensen zijn het overzicht kwijt, en weten ook niet waar ze terecht kunnen. Dus dit zal overzichtelijker zijn als organisaties de handen in een slaan” 

Wacht niet te lang

Loopt u achter met uw huur, energierekening of andere zaken? Wacht niet totdat de schulden hoger worden. Praat er over met mensen die u al kent, zoals het buurtteam van Vaart Welzijn, WPDA of Humanitas of het Leger des Heils.  

Meer informatie

Meer informatie vindt u hier op Hulp bij geldzorgen. U kunt u ook telefonisch contact opnemen via 14 0592.