Koffie-uitdeel-actie Week tegen Eenzaamheid in Assen van start 

PERSBERICHT

Van 30 september tot en met 7 oktober is het de landelijke Week tegen Eenzaamheid. Gemeente Assen besteedt hier aandacht aan met de campagne ‘Steljevoor’. Samen met maatschappelijke partners uit de lokale coalitie Een tegen Eenzaamheid deelt de gemeente koffie uit op diverse plekken in de stad. Twee kopjes koffie per persoon: eentje voor jezelf en eentje om weg te geven aan een ander om zo een praatje aan te knopen. Wethouder Jan Broekema gaf hiervoor vanochtend de aftrap op het NS Station van Assen, en deelde samen met leerlingen van het Dr. Nassau College en medewerkers van de gemeente koffie uit aan treinreizigers. 

Wethouder Broekema: ‘Zomaar een glimlach of een gesprekje kan heel veel betekenen als je je somber of eenzaam voelt. Door een kopje koffie aan te bieden komen we op een laagdrempelige manier in contact met voorbijgangers. En met het tweede kopje koffie geven we een laagdrempelige mogelijkheid mee om met een andere voorbijganger in gesprek te gaan. Zo werken we samen met onze partners uit de coalitie Een tegen Eenzaamheid aan een stad waar we meer oog hebben voor elkaar.’

Meerdere locaties in de stad 

Tijdens deze actieweek tegen Eenzaamheid wordt op verschillende momenten en plekken in de stad door de coalitie koffie uitgedeeld in het kader van ‘Steljevoor’. Naast het NS station worden ook de wijken Assen-Oost en Kloosterveen bezocht, evenals het Dr. Nassau College en de binnenstad.

Lokale coalitie

In Assen is het gevoel van eenzaamheid onder jongeren en onder de leeftijdsgroep 45-55-jarigen groot. 43% van de volwassen Assenaren geeft aan zich wel eens eenzaam te voelen.   
Dit voorjaar heeft de gemeente Assen zich aangesloten bij het landelijke actieprogramma Een tegen Eenzaamheid van het ministerie van VWS. Met dit actieprogramma wil de overheid de trend van eenzaamheid onder ouderen doorbreken. Samen met lokale maatschappelijke partners maken we ons sterk voor het tegengaan van eenzaamheid. Deze ‘Steljevoor’-campagne is het eerste gezamenlijke initiatief van de lokale coalitie. De Steljevoor-campagne is een initiatief van NS en Prorail. Het doel: kijken of we wat meer oog voor elkaar krijgen. Zodat mensen zich minder alleen gaan voelen.

Meint Brookman- koffie uitdelactie week tegen eenzaamheid