Koninklijke onderscheiding voor de heer Kleiker

Persbericht

De heer H.(Henk) Kleiker uit Assen is vanmiddag tijdens een bijeenkomst in het Nationaal Gevangenismuseum in Veenhuizen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij  kreeg de onderscheiding uitgereikt door burgemeester Marco Out. De bijbehorende versierselen werden opgespeld door de echtgenote van de heer Kleiker, mevrouw Hilly Kleiker.

De heer Kleiker heeft in Veenhuizen een groot aantal vrijwilligersfuncties vervuld. Zo was hij jarenlang voorzitter van de voetbalvereniging Veenhuizen, waar hij ook als vrijwilliger de handen uit de mouwen stak. Zo was hij kantinebeheerder, organisator van klaverjaswedstrijden en kleding- en materiaalbeheerder. Ook stond de heer Kleiker aan de wieg van de oprichting van de tennis- en oranjevereniging en de jeugdsoos. Daarnaast vervulde hij de functie van secretaris van de dorpsreünie, was hij voorzitter van de ANBO, afdeling Norg en lid van het WMO-platform in de gemeente Noordenveld.

De afgelopen jaren was de heer Kleiker vooral te vinden in het Nationaal Gevangenismuseum. Omdat hij 40 jaar in het dorp voor het ministerie van Justitie werkte, kende hij het leven binnen de gevangenismuren als geen ander. Zijn kennis en ervaring is gebruikt voor het schrijven van handboeken voor toekomstige vrijwilligers die het verhaal van Veenhuizen en de gevangenissen verder kunnen vertellen aan bezoekers van het museum. Mede op basis van zijn inbreng is ook de vaste tentoonstelling samengesteld. De heer Kleiker was daarnaast rondleider, bestuurder van de oude boevenbus  en lid van de klussenploeg van het museum.    

KO uitreiking aan de heer Kleiker
KO uitreiking aan de heer Kleiker