Lintjes voor twee voor Assenaren

PERSBERICHT

Mevrouw Jeltje van Rhee-Staal en Bertus Arends worden vrijdag 26 april koninklijk onderscheiden. Zij worden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De bijbehorende versierselen worden opgespeld door loco-burgemeester Harmke Vlieg.

Mevrouw Van Rhee vervult al sinds 1990 de meest uiteenlopende vrijwilligersactiviteiten in woonservicecentrum De Slingeborgh. Ze verricht hand- en spandiensten op vele terreinen en helpt mee bij het uitserveren van maaltijden. Daarnaast helpt mevrouw Van Rhee elk jaar mee bij het jaarlijkse kerstdiner en de jaarlijkse barbecue. Ook draait ze haar hand niet om voor een afwasje. Verder begeleidt ze bewoners bij de kerkmiddag en bemant ze het winkeltje in De Slingeborgh.

Mw. Van Rhee krijgt lintje

Bertus Arends is naast eigenaar van groencentrum Arbo ook actief als vrijwilliger. Door mensen in zijn omgeving wordt hij gezien als een ware ambassadeur voor het hoveniersvak. Als vrijwilliger is de heer Arends actief binnen de Eelder corsowijk Hooiweg-Schelfhorst. Eerst zat hij jarenlang op de trekker om de praalwagen behoedzaam door de Eelder straten te sturen. Later werd hij coördinator binnen de wijk om alle zaken in goede banen te leiden. Vanaf 2016 is hij voorzitter van de Corsowijk Hooiweg Schelfhorst. Daarnaast is de heer Arends bestuurlijk betrokken bij de ijsvereniging Peelo en is hij voorzitter van de Midden Drenthe toertocht die wordt verreden als er voldoende ijs ligt.

Dhr. Arends krijgt lintje