Meld uw monumentale boom aan

Monumentale bomen zijn belangrijk. Ze vallen op door hun omvang en hebben een grote ecologische waarde. Om ze te beschermen, vermelden we ze op de kaart ‘Waardevolle en Monumentale Bomen Assen’. Hier staan alle  gemeentelijke bomen op en voor een deel ook bomen op privéterrein. Op de Bomen, monumentale lijst kunt u de kaart zien.

We gaan deze kaart vernieuwen. Bomen op privéterrein van bewoners staan niet allemaal op de kaart. Als u een monumentale boom heeft of denkt te hebben, kunt u dat bij ons aanmelden. U kunt voor een monumentale boom financiële steun krijgen en onderhoud en de boomcontrole door Bomenwacht Drenthe laten doen. Wij betalen dan een deel van de kosten. 

Aanmelden boom 

Meld uw boom aan door een mail te sturen naar info@assen.nl onder vermelding ‘aanmelding monumentale boom’.  Een boomspecialist beoordeelt dan uw boom en kijkt onder andere of deze minimaal zestig jaar oud is en een levensverwachting heeft van meer dan vijf jaar. Is uw boom inderdaad monumentaal, dan komt deze op de bomenkaart. Aanmelden is vrijwillig.