Nationale Sportweek Assen succesvol van start

Afgelopen vrijdag startte de NOC*NSF Nationale Sportweek .

Assen is dit jaar host  city van dit sportieve evenement. Om dit te vieren heeft Janna Booij, wethouder sport, op de eerste dag van de Sportweek de officiële vlag gehesen op het stadhuis, in bijzijn van Het comité . Zaterdag ontstak zij de Assense vlam op sportpark Stadsbroek.

Het comité heeft de afgelopen maanden hard gewerkt om het programma zo uitdagend mogelijk te maken. Dat dit is gelukt blijkt uit de meer dan 170 bewegingsactiviteiten die tot en met 29 september georganiseerd worden door verschillende sportverenigingen uit Assen.

10 miljoen stappen

Zaterdag was de officiële kick-off van de Sportweek op Sportpark Stadsbroek. Tijdens deze bijeenkomst werden stappentellers uitgedeeld, zodat zoveel mogelijk mensen deel kunnen nemen aan de 10 miljoen stappen challenge, die gedurende de gehele week plaats vindt. Daarnaast heeft Janna de fakkel aangestoken voor de fakkeltocht en liep zij de eerste vijf kilometers . De fakkeltocht gaat de komende week nog dwars door Drenthe heen, om uiteindelijk op zondag 29 september te eindigen op het TT-Circuit, waar op dat moment de MXoN Motocross of Nations bezig is.

Meer weten?

Het laatste nieuws over de sportweek en het complete programma is te vinden in de app  ‘Nationale Sportweek Assen’.