Nieuw paspoort of ID-kaart nodig? Laat hem thuis bezorgen!

Sinds 1 januari 2019 kunt u een nieuw paspoort of ID-kaart thuisbezorgd krijgen.

Dit kan thuis, op het werk of op een ander adres in Nederland. Een speciale bezorgdienst, Dyna Group, bezorgt de paspoorten. Met deze nieuwe service sluit de gemeente aan bij de moderne tijd en wensen van inwoners die weinig tijd hebben of zich moeilijk kunnen verplaatsen.

Bezorgdienst

Ook het aanvragen van een paspoort of ID-kaart kan al online. Alleen voor het inleveren van een foto moet u nog naar het stadhuis. Maar als u € 13,48 betaalt, hoeft u niet nog een keer langs te komen. Dan wordt uw paspoort of ID-kaart aan huis (of een andere locatie) bezorgd.

Heeft u meerdere reisdocumenten nodig, bijvoorbeeld voor meerdere gezinsleden? Dan kunt u alle documenten op hetzelfde adres laten bezorgen én hoeft u maar één keer de kosten te betalen. 

Let op: deze optie is op dit moment alleen beschikbaar bij aanvragen in het stadhuis.
Tijdens de bezorging moeten wel alle gezinsleden ook daadwerkelijk aanwezig zijn op moment van aflevering, op het opgegeven adres.

Hoe werkt het?

Bij de aanvraag kunt u aangeven of u uw paspoort of ID-kaart wilt laten bezorgen en waar. Nadat u een aanvraag heeft gedaan, neemt Dynasure contact met u op voor een bezorgafspraak. Dit kan op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 22.00 uur of op zaterdag van 08.00 tot 18.00 uur. Als de bezorger onderweg is met uw paspoort of ID-kaart, krijgt u een bericht met de verwachte bezorgtijd.

U moet zelf aanwezig zijn om uw nieuwe paspoort in ontvangst te nemen.