Nieuw wijkcentrum De Dissel feestelijk geopend

Het nieuwe onderkomen van Wijkvereniging Marsdijk is afgelopen zaterdag feestelijk geopend. Wethouder Karin Dekker mocht het wijkcentrum De Dissel officieel openen door het lint door te knippen. “Ik hoop dat deze nieuw plek, net zoals het vorige gebouw, weer een plaats mag zijn waar nieuwe verhalen, ervaringen en herinneringen mogen ontstaan,” aldus de wethouder.

Sinds 6 januari maakt wijkvereniging Marsdijk gebruik van de nieuwe locatie. Zij moesten de oude locatie verlaten in verband met de uitbreiding van de Lidl. Afgelopen week hebben de eerste activiteiten alweer plaatsgevonden. Dekker: “Ik weet hoe hard er de afgelopen weken gewerkt is aan het nieuwe onderkomen. Iedereen die een steentje heeft bijdragen, mag trots zijn op dit resultaat.” Als dank voor alle inzet ontving de wijkvereniging een cheque ter waarde van 500 euro.

Aardgasvrij gebouw

Het gebouw is tijdens de renovatie verduurzaamd en de gasleiding is afgesloten. Het aardgasvrije gebouw wordt verwarmd met een warmtepomp en heeft ruim 140 zonnepanelen op het dak liggen. Daarmee is het een energieneutraal gebouw dat klaar is voor de toekomst!

opening Dissel