Nieuwe struikelstenen voor Joodse slachtoffers op 10 april

Woensdagmiddag 10 april  onthult de Stichting Struikelstenen Assen nieuwe struikelstenen.

De stenen zijn voor de slachtoffers van het nazibewind in de Tweede Wereldoorlog en komen in het trottoir voor het huis/het adres waar vandaan zij zijn opgehaald of zijn verdreven. De struikelstenen legt de Stichting op 12 adressen voor 37 Joodse slachtoffers.

De straten zijn Prins Hendrikstraat, Stationsstraat, Oostersingel, Nijlandstraat en Paul Krugerstraat. Helaas is ook hier een aantal huizen verdwenen zodat de stenen een passende plek krijgen voor het oorspronkelijk pand. Voor genodigden is er voorafgaande aan de onthulling een bijeenkomst in de Nieuw-Apostolische Kerk in de Prins Hendrikstraat.

Moment van bezinning

Tijdens elke onthulling is er een moment van bezinning. Nabestaanden van de slachtoffers staan stil bij hun dierbaren, er wordt Kaddisj gezegd, een in memoriam gelezen en er is passende muziek. Het zijn bijzondere verhalen over gewone mensen. De tocht start rond 14.30 uur bij de Nieuw-Apostolische Kerk aan de Prins Hendrikstraat 1B.

Meer informatie?

Informatie over onder meer de namen en adressen van de slachtoffers vind u op www.struikelstenen-assen.nl. De gemeente Assen steunt het project van Stichting Struikelstenen Assen.

Struikelstenen