NOC*NSF Nationale Sportweek

Iedereen sport mee!

Van 20 tot en met 29 september staat alles in Assen in het teken van sporten en bewegen. Het wordt een week vol sportactiviteiten, sportdemonstraties en leuke bijeenkomsten .

Meer weten?

Kijk op www.assen.nl/sportweek. Binnenkort is de app ‘Nationale Sportweek Assen’ beschikbaar. Hierin vindt u straks het programma van de hele week!

Sportverhaal #sportdoetietsmetje

Greet Schiphof doet al 60 jaar aan gymnastiek. ‘Eerst bij gymnastiekvereniging  Eendracht in de Aubussonhal, daarna bij Omnigym en nu bij Vaart Welzijn in de Maasstee. Het zijn grondoefeningen, hoor, ik sta niet meer op de evenwichtsbalk. Gedurende een uur doen we een keer per week met ongeveer tien tot elf mensen allerlei oefeningen om fit  te blijven. Ik ben de oudste met 86 jaar. En er is ook iemand van 83 en 85 jaar.  Bij Eendracht volleybalden we ook en deed ik mee aan het huisvrouwentoernooi.’ 

‘Dat is altijd goed’

Een paar jaar geleden is Greet gestopt met zwemmen. Zwemmen deed ze zo’n dertig jaar naast gymnastiek. Ze was met ‘een heel clubje’ dat begon in de Timp en ging daarna naar de Bonte Wever.  Maar steeds meer mensen vielen af. ‘Het bewegen is heerlijk, ik kan het iedereen aanraden. En je ziet elkaar nog eens, je kan weer even bijpraten. Je moet toch iets gaan doen. Dat is altijd goed maar je moet er wel voor voelen’.