NOC*NSF Nationale Sportweek

Iedereen sport mee!

Van 20 tot en met 29 september staat alles in Assen in het teken van sporten en bewegen. Het wordt een week vol sportactiviteiten, sportdemonstraties en leuke bijeenkomsten. We kunnen al een aantal leuke activiteiten bekendmaken. Binnenkort volgt het volledige programma!

Een kick-off voor iedereen!

Zaterdag 21 september om 10.00 uur is de officiële opening van de Nationale Sportweek in Assen in Sportpark Stadsbroek. Aansluitend organiseren we een leuke fakkel-, wandel- en fietstocht waar iedereen aan mee kan doen! Bent u erbij? U kunt tot 11.00 uur starten.   

Veilig op fietse

Dinsdag 24 september staat in het teken van ‘Veilig op fietse’. U kunt deelnemen aan een fietsparcours, waar u tips krijgt over veilig fietsen en er is een fietstocht.  

Asserlympische stoet over de rode loper

Zaterdag 28 september is er een modeshow in de binnenstad. In het kader van de sportweek nodigen we alle sportverenigingen uit om in clubtenue met sportattribuut (bijvoorbeeld een bal, tennisracket, hockeystick) en clubvlag de “Asserlympische stoet” te lopen over de rode loper op het Koopmansplein. U kunt met maximaal twee leden per vereniging meedoen. Er zijn twee shows: de eerste is van 13.00 tot 13.45 uur en de tweede van 15.00-15.45 uur. Clubs mogen kiezen voor de eerste of tweede show. Meedoen als club? Mail dan naar asse.nl/sportweek.

Open clubs

Veel sportorganisaties stellen deze week hun club open en organiseren leuke activiteiten of meetraindagen. 

Meer weten?

Kijk op www.assen.nl/sportweek. Binnenkort is de app ‘Nationale Sportweek Assen’ beschikbaar. Hierin vindt u straks het programma van de hele week!

#Sportdoetietsmetje
Het maakt je fitter, geeft zelfvertrouwen, zorgt voor sociale contacten en nieuwe vriendschappen. Daarom is het belangrijk dat iedereen in Assen kan sporten en bewegen! Tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek kan iedereen,  jong en oud, kennis maken met (nieuwe) sporten. Doe mee en ontdek wat sport met jou doet!