Officiële overhandiging pentekeningen Sam Drukker

PERSBERICHT

Op zondag 17 oktober vindt de officiële overhandiging van een zestal pentekeningen van Sam Drukker aan gemeente Assen plaats. Burgemeester Out neemt de pentekeningen in ontvangst. Met de aanschaf van deze werken maakt gemeente Assen een begin met de aanleg van een stadscollectie. 

Assen in Inkt

Kunstschilder en tekenaar Sam Drukker heeft 25 pentekeningen van bijzondere locaties in Assen gemaakt. Op initiatief van Ronald Obbes zijn de tekeningen gebundeld in een boekje met de titel Assen in Inkt – Een wandeling met Sam Drukker. Eind mei van dit jaar mocht burgemeester Out het eerste exemplaar van het boekwerkje in ontvangt nemen. 

Stadscollectie 

De gemeente heeft zes van de originele pentekeningen van Sam Drukker aangeschaft. Marco Out is bijzonder blij met de tekeningen. “De tekeningen laten bijzondere locaties zien en vertellen het verhaal erbij. Dat draagt bij aan de geschiedenis van de stad. Met deze werken van Sam Drukker maken we een begin met de aanleg van een stadscollectie. Natuurlijk beschikken we met het Drents Archief over veel historisch materiaal over Assen, maar een stadscollectie was er nog niet. We willen de stadscollectie jaarlijks met een aantal werken uitbreiden zodat we bouwen aan de geschiedenis van de toekomst.”  

Overhandiging

De overhandiging van de pentekeningen vindt plaats op zondag 17 oktober a.s.  om 16.00 uur in het Wapen van Drenthe. In aanwezigheid van genodigden die een bijdrage hebben geleverd aan het boekje, ontvangt burgemeester Out de tekeningen uit handen van Sam Drukker. De tekeningen zijn dan ook te bekijken.