Online energiecafé

Maandagavond 18 januari  van 19.30 tot 21.30 uur

Hoe kunnen we onze huizen en gebouwen in de toekomst verwarmen zonder aardgas? Daarvoor maken we een plan: de Transitievisie Warmte. In dit plan werken we uit welke mogelijkheden er per wijk zijn. Op maandagavond 18 januari organiseren we een online energiecafé om Assenaren hierover te informeren en hierover in gesprek te gaan. Wil je deelnemen? Geef je snel op!

Ben je benieuwd wat de plannen van de gemeente zijn, welke andere manieren van verwarmen er zijn en hoe je zelf aan de slag kunt? Daarover gaan we graag in gesprek tijdens het online energiecafé. Na een algemene toelichting op de Transitievisie Warmte, gaan we in groepen uit elkaar om in gesprek te gaan. Je kunt je voor verschillende deelsessies opgeven:

• Sessie 1: Ervaringen en advies delen 

Sommige inwoners van Assen hebben hun woning als verduurzaamd of wonen al aardgasvrij. Hoe hebben ze dat aangepakt? Tijdens deze sessie vertellen ze hun verhaal en delen ze tips. Deelnemers kunnen vragen stellen en advies krijgen van energiespecialist Maarten den Ouden en het Drents Energieloket.  

• Sessie 2: Uitleg over de technieken

Welke andere manieren zijn er om je huis te verwarmen? En hoe werkt dit? Tijdens deze sessie leggen we de verschillende technieken uit. Deelnemers hebben de mogelijkheid om vragen te stellen en met de specialisten in gesprek te gaan.

• Sessie 3: In gesprek met de wethouder

Stel tijdens deze sessie je vragen over de transitievisie warmte en aardgasvrij wonen aan wethouder Karin Dekker.

Aanmelden

Je kunt je tot en met zondag 17 januari aanmelden op www.assen.nl/energiecafé. Hier kun je direct aangeven welke deelsessie je wilt volgen. Het energiecafé wordt georganiseerd in Zoom. Je ontvangt uiterlijk maandag 18 januari een link waar je kunt deelnemen aan het online café.