Opnieuw zonnelening beschikbaar in Assen

PERSBERICHT

Inwoners van Assen kunnen sinds vandaag weer een aanvraag doen voor een zonnelening. Tegen een lage rente  kunnen zij een lening aanvragen voor de aanschaf van zonnepanelen of een zonneboiler. “Met de lening willen we inwoners die zelf niet kunnen investeren de mogelijkheid bieden om toch zonnepanelen aan te schaffen”, vertelt wethouder Karin Dekker. Er is een bedrag van ruim 200.000 euro beschikbaar. 

CO2-neutraal

Dekker wijst op het belang van meer zonnepanelen: “We willen dat in 2040 alle woningen en gebouwen in Assen CO2-neutraal zijn. Dat betekent dat we de energie die we verbruiken, duurzaam moeten opwekken. Iedereen moet hier zijn steentje aan bijdragen. Inwoners kunnen dat doen door energie te besparen, maar ook door hun eigen energieverbruik op te wekken met zonnepanelen op het dak.”

Inschrijven

Inwoners kunnen zich inschrijven op www.snn.nl/zonnelening-drenthe-2019. Met de zonnelening kunnen zij een bedrag van maximaal € 7.500 lenen voor zonnepanelen of een zonneboiler aanschaffen. De inschrijving worden behandeld op datum van binnenkomst. Dit is het laatste jaar dat de provincie Drenthe en gemeente de zonnelening verstrekken.

Meer informatie

Meer informatie over de zonnelening is te vinden op www.snn.nl/zonnelening-drenthe-2019