Pleegzorggezinnen onmisbaar

Eind oktober was de Week van de Pleegzorg. Deze week werd er landelijk extra aandacht gevestigd op het belang van pleeggezinnen.

De Drentse pleegzorgorganisaties Leger des Heils, William Schrikker Pleegzorg en Yorneo zetten pleeggezinnen extra in het zonnetje door samen met gemeenten koffiebijeenkomsten te organiseren om de waardering van pleeggezinnen te onderstrepen.

Pleeggezinnen onmisbaar voor Assen

Donderdag 31 oktober bedankte wethouder Harmke Vlieg de pleeggezinnen van de gemeente Assen: “Als gemeente vinden we het heel belangrijk dat kinderen zo thuis mogelijk opgroeien. Dat kinderen een veilig thuis hebben, en dat het gezin ook een emotioneel veilige omgeving is voor het kind”. Zij sprak haar waardering uit voor en ging in gesprek met de aanwezige pleegouders. Er ontstonden, onder het genot van koffie, thee en iets lekkers, mooie gesprekken tussen pleegouders, medewerkers van de gemeente en medewerkers van de pleegzorgorganisaties over wat het is om pleeggezin te zijn en wat daarbij komt kijken. 

Pleeggezin worden?

Pleegzorgorganisaties zoeken nog steeds pleeggezinnen voor kwetsbare kinderen. Heeft u daarvoor interesse? Vraag een informatiepakket aan of meld u aan voor een informatiebijeenkomst bij u in de buurt via www.pleegzorgdrenthe.nl