Regenboogweek weer van start

In Drenthe vinden wij dat iedereen ertoe doet en mee doet.

De provincie Drenthe is daarom Regenboogprovincie. Assen is sinds 2015 regenboogstad. Dit betekent dat Assen de sociale veiligheid, weerbaarheid en acceptatie van de LHBTI (lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender en intersekse personen) gemeenschap in de gemeente wil bevorderen. Van 11 t/m 18 oktober is het Regenboogweek in Assen. In die week wordt extra aandacht gegeven aan de sociale acceptatie van LHBTI.

Transketeers

In de aanloop naar de Regenboogweek spelen de Transketeers de voorstelling ‘Sagen en Mietjes’. Sagen en Mietjes is een interactieve voorstelling waarin de Transketeers door de geschiedenis gaan en mooie, pijnlijke en spannende regenboogverhalen opgraven. De voorstelling begint om 16.00 uur in Drents Archief aan de Brink 4 in Assen. Toegang is gratis.

Regenboogvlaggenzee

Het regenboogzebrapad voor de Nieuwe Kolk wordt speciaal voor de Regenboogweek opgeknapt en door de gehele stad zal de regenboogvlag trots wapperen. Wilt uw school, sportvereniging, dorpshuis, bedrijf of wooncentrum de regenboogvlag ook hijsen? Per organisatie stellen we één vlag  beschikbaar, zolang de voorraad strekt. Het aanvragen van een regenboogvlag kan per mail via Wencke Gelinck op W.Gelinck@assen.nl.

In gesprek over LHBTI

Op Coming Out Day, 11 oktober, wil de gemeente Assen graag in gesprek over hoe zij de komende jaren invulling willen gaan geven aan het LHBTI beleid. De bijeenkomst vindt plaats in Grandcafé ’t Wapen aan de Vaart ZZ 1 en begint om 18.00 uur. Aanmelden hiervoor kan tot 7 oktober bij w.gelinck@assen.nl. Na afloop van dit gesprek wordt om 20.00 uur bij de Nieuwe Kolk de film ‘Love, Simon’ vertoond door het COC. Daarna is er tijd om in het Theater café nog even na te praten.

Regenboogzebra binnenstad