Stookverbod in Assen blijft van kracht

Ga niet barbecueën in de natuur!

Het is nog steeds warm en droog in Drenthe. Vanwege de droogte is het stookverbod in Assen uitgebreid. Dat betekent dat u niet in de open lucht op gemeentegrond mag barbecueën, eten koken, braden of bakken.

Het aanleggen van een (kamp)vuur is vanwege de kans op brand altijd verboden. Vanwege de droogte is het nog gevaarlijker, omdat de kans op een grote (natuur)brand daardoor veel groter is. Veiligheidsregio Drenthe meldt dat er met name bij zwemplassen nog altijd mensen zijn die barbecueën of vuren aanleggen. Wij verzoeken u dit niet te doen!

Barbecue in eigen tuin

Een barbecue in uw eigen tuin mag wel, maar let dan wel goed op. U kunt extra maatregelen treffen door bijvoorbeeld een emmer water of zand in de buurt te hebben. Daarmee kunt u een kleine brand snel blussen. Let ook op met de wind.

Het uitgebreide stookverbod geldt tot de periode van droogte voorbij is. Voor extra informatie en updates kunt u de website van de Veiligheidsregio Drenthe raadplegen: www.vrd.nl. Op die website vindt u ook andere maatregelen die vanwege de droogte getroffen worden.